Προς διαγραφή τα εκλογικά πρόστιμα των δημοτικών παρατάξεων

Προς διαγραφή τα εκλογικά πρόστιμα των δημοτικών παρατάξεων

Μια διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται υπό διαβούλευση, έρχεται να διαγράψει με μια μονοκοντυλιά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε δημοτικές παρατάξεις για παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με τίτλο “Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, Ρύθμιση Θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις”, στο οποίο το άρθρο 66 προβλέπει πως “διαγράφονται από χρηματικούς καταλόγους βεβαιώσεις που αφορούν πρόστιμα που αναφέρονται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στη Κεντρική Βάση Δεδομένων των άρθρων 9, 10 και 11 του ν. 3870/2010“.

tspg

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η διαγραφή γίνεται “προκειμένου να εξαλειφθούν αδικίες, που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου”.

Η διάταξη αυτή, αν τελικώς ψηφιστεί, θα έχει ευεργετική επίδραση και σε δύο συνδυασμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στην παράταξη του σημερινού Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του πρώην δημάρχου Βούλας, Άγγελου Αποστολάτου.

Στον μεν Γρηγόρη Κωνσταντέλλο επιβλήθηκε το 2012 πρόστιμο ύψους 24.946 ευρώ (όλη η απόφαση εδώ) στον δε Άγγελο Αποστολάτο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 63.808 ευρώ (όλη η απόφαση εδώ).

Όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του Άρθρου 12 Ν.3870/2010 δημοσιεύονται εδώ.