Προς κατεδάφιση οδεύει το ...αυθαίρετο Πυροφυλάκιο Βούλας;

Προς κατεδάφιση οδεύει το …αυθαίρετο Πυροφυλάκιο Βούλας;

Μια σοβαρότατη καταγγελία έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος. 

Όπως είπε, το Δασαρχείο Πεντέλης δρομολογεί την κατεδάφιση του Πυροφυλακίου στο Πανόραμα Βούλας που βρίσκεται απέναντι από το νεκροταφείο της πόλης, καθώς το θεωρεί παράνομο.

Έκανε λόγο για σοβαρότατη απειλή, που πρέπει να αποτραπεί.

Το 3vita.gr επικοινώνησε με το Δασαρχείο Πεντέλης και τη Δασονόμο που είναι υπεύθυνη για τη Βούλα, η οποία τόνισε κατηγορηματικά ότι “δεν έχει γίνει καμία τέτοια διαδικασία από την υπηρεσία μας”. “Καλό είναι να μην λέγονται δημοσίως ανακρίβειες”, συμπλήρωσε.

Στο συγκεκριμένο Πυροφυλάκιο έχουν γίνει εμφανώς διάφορες αυθαίρετες επεμβάσεις και προσθήκες. Μάλιστα σε μια από αυτές τραυματίστηκε σοβαρά το 2012 ο εθελοντής Βαγγέλης Κωσταλιάτος, ο οποίος ποτέ δεν συνήλθε από τα τραύματα. Μάλιστα το Πυροφυλάκιο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει το όνομά του μετά το θάνατό του.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή θα πρέπει να διευκρινίσει το καθεστώς και το μέλλον του Πυροφυλακίου, διότι τέτοιες “ειδήσεις” εν μέσω του καλοκαιριού και στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας στην περιοχή.

Δείτε ακόμα:

Αλυτρωτικός χάρτης σε δημοτικό κτίριο της Βούλας