Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Στα χαρακώματα οι δήμαρχοι του νότου κατά της πρότασης για καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Για το παραπάνω σχέδιο ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου, ο δήμαρχος Γαλατσίου, καθώς και εκπρόσωποι των δημάρχων Κω, Ρόδου και Σάμου.
Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

 

Άκρως πολεμικό κλίμα διαφαίνεται ανάμεσα στους δημάρχους της Νότιας Αθήνας και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τους δημάρχους της νότιας Αθήνας με αφορμή την σημερινή πρόταση του αναπληρωτή υπουργού για στέγαση των μεταναστών στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου.

Οι τοπικοί φορείς, μάλιστα, απειλούν με κινητοποιήσεις και χρήση ένδικων μέσων.
Οι τοπικοί φορείς, μάλιστα, απειλούν με κινητοποιήσεις και χρήση ένδικων μέσων.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των προηγούμενων ημερών, στην συνάντησή του με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πρότεινε ξεκάθαρα την χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό για την προσωρινή στέγαση των μεταναστών.

Μάλιστα, αύριο στις 07.30 το πρωί επίκειται συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με τους εμπλεκόμενους δημάρχους Γ. Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Ανδρέα Κονδύλη προκειμένου να συζητήθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες, με τους τοπικούς επικεφαλής, ωστόσο, να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους.

Όπως δήλωσε στο newpost, ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση:

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πρόταση του κ. Μουζάλα, την οποία, είχαμε πληροφορηθεί, τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα επιβεβαιώσαμε. Για άλλη μια φορά θα διατυπώσω την αντίθεσή την δική μου, αλλά και των συναδέλφων μου των όμορων δήμων. Δεν θα δεχτούμε να γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, αν όντως, θέλει να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις και θα κάνουμε χρήση οποιουδήποτε ένδικου μέσου για να το σταματήσουμε.

Θυελλώδης συνάντηση ΚΕΔΕ – Μουζάλα

prosfiges

Στην συνάντηση της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης καθώς και δήμαρχοι δήμων που σχετίζονται άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία μεικτής επιτροπής (Υπουργείου Εσωτερικών-ΚΕΔΕ) με σκοπό τη συνεχή συνεργασία ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης.

Εξέφρασαν, ωστόσο, και τις έντονες διαφωνίες τους για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, για το οποίο επιφυλάχθηκαν να μιλήσουν, μετά από την αυριανή συνάντησή τους με τους με τον αναπληρωτή υπουργό.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μουζάλας δήλωσε:

Κατά την αποψή μου υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, πάλι κατά την άποψή μου, χωρίς νόημα. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να συνεχιστεί η συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου αύριο το πρωί για κάποια πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει και να υπάρξει μια επιτροπή ανάμεσα στο υπουργείο και την ΚΕΔΕ, η οποία θα προσπαθήσει να βοηθήσει στον προγραμματισμό των έκτακτων καταστάσεων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, newspost 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας