Προσλήψεις φέρνει η προσφυγική κρίση

Προσλήψεις φέρνει η προσφυγική κρίση

Πάνω από τρεις χιλιάδες συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων θα προσλάβει η κυβέρνηση για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων (hot spots).

Σύμφωνα με το σχέδιο του Γιάννη Μουζάλα, 1.600 άτομα θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο ως έκτακτοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, με συμβάσεις οκτώ μηνών, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Επίσης 1.500 θέσεις θα δημιουργηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων.

tspg

Οι προσλήψεις θα καλύπτουν πλήθος ειδικοτήτων, όπως διοικητικούς, οδηγούς, γενικών καθηκόντων, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, τεχνολόγους, μηχανικούς και τοπογράφους, δασκάλους και νηπιαγωγούς, διάφορους τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.), προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.λπ.

Καθώς η ανεργία, ιδίως των νέων, έχει πάρει στον τόπο μας τρομακτικές διαστάσεις, υποθέτουμε ότι πάμπολλοι συμπατριώτες μας θα κάνουν αίτηση για πρόσληψη, έστω και για σύμβαση οκτώ μηνών.