Πρόσωπα χαμογελαστά και φωτεινά από τον ανοιξιάτικο ήλιο ήταν οι πρωταγωνιστές και αυτής της εθνικής επετείου.
Η παράλεση των σχολείων και των συλλόγων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη φετινή 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Βάρη, στην οδό Αναγυρούντος.
Μετά τη δοξολογία στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Γεωργουλόπουλος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Επισφραγίστηκε έτσι η απόφαση της διοίκησης Κωνσταντέλλου να φύγει η αρμοδιότητα σύνταξης του πανηγυρικού λόγου από τους εκπαιδευτικούς και πλέον οι ομιλίες των εθνικών επετείων να εκφωνούνται από αιρετούς.
Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται απέναντι από τον ναό, από τον Δήμο, τα σχολεία και τους φορείς της περιοχής. Ακολουθώντας την προτροπή της δημοτικής αρχής, πολλοί φορείς κατέθεσαν αντί στεφάνων χρηματικά ποσά υπέρ του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας.
Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, Μαίρη Κανέλλου, μαζί με τις προέδρους των Συμβουλίων των δύο υπόλοιπων κοινοτήτων του Δήμου, Νατάσα Κουρεντζή (Βούλα) και Άννα Λεντή (Βουλιαγμένη).
Τον τόνο της παρέλασης έδωσε και φέτος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αν και πολλά σχολεία πλέον έχουν υιοθετήσει ένα δικό τους τμήμα κρουστών που δίνει το “βήμα” στους υπόλοιπους.
Πρώτοι παρήλασαν οι βετεράνοι πολεμιστές της Κύπρου, με επικεφαλής τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, εικονιζόμενο Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, αλλά και ένας Σύλλογος Εφέδρων των ειδικών δυνάμεων.
Οι μικροί της “Ονειρούπολης” έκλεψαν τα περισσότερα χειροκροτήματα (οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα δημόσια νηπιαγωγεία δεν συμμετείχαν στην παρέλαση).
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε και φέτος το ζεύγος Τόλη Βοσκόπουλου και Άντζελας Γκερέκου, για να δουν την κόρη τους, που παρήλασε με το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.
Το παρών έδωσαν όπως πάντα και οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Η παρέλαση έκλεισε όπως πάντα με τους Εθελοντές των Ομάδων Δασοπυρόσβεσης και Δασοπροστασίας από τη Βούλα και τη Βάρη.
Μετά την παρέλαση Σύλλογοι της περιοχής (Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης, Ένωση Κρητών κ.ά.) έκαναν επίδειξη παραδοσιακών χορών στην πλατεία Δήμα της Βάρης.