Το πρόστιμο που ορίζει η νομοθεσία για θανάτωση ζώου – ύψους 30.000 ευρώ- καλείται να πληρώσει ο Σ.Π. από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια το κουταβάκι του, ηλικίας μόλις 3 μηνών, επειδή αυτό έκανε την ανάγκη του πάνω στο χαλί!
Όπως γράφουν φιλόζωοι από τη Θεσσαλονίκη, το κουτάβι μεταφέρθηκε στις 23 Μαρτίου 2016 σε κτηνίατρο, σε κωματώδη κατάσταση. Ο κτηνίατρος διέγνωσε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποθερμία, χυμώσεις στα μάτια ενώ στη συνέχεια το άτυχο ζώο έπαθε ανακοπή και κρατήθηκε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.
Ο δράστης δικάζεται στις 29 Μαρτίου 2016 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 12:00.
Μέσα στα τελευταία 24ώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας παρόμοιες κακοποιήσεις, με θύματα και πάλι κουτάβια, που προκαλούν την οργή των ανθρώπων που απορούν πώς κάποια δίποδα μπορούν να φερθούν τόσο σκληρά σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.
Εχθές, 23 Μαρτίου, ένα κουτάβι βρέθηκε φρικτά κακοποιημένο στην Παιανία, με τα αυτιά του κομμένα με ψαλίδι και το μπροστινό και ένα από τα πίσω πόδια επίσης τραυματισμένα και κομμένα! Είναι μόλις 2 μηνών και νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με μία δωρεά μπορεί να κάνει κατάθεση:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 161/470142-90 IBAN GR 830110610000016147014290 ή ΤΡΑΠΕΖΑ Eurobank Αριθμός 00260040/630200746645 ΙΒΑΝ GR6702600400000630200746645 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ (ΡΕΞ).
Στις 21 Μαρτίου βρέθηκε στα Ιωάννινα ένα κουτάβι κακοποιημένο από ανθρώπινο χέρι και καλυμμένο με μπάζα, αφού λιποθύμησε και νόμιζαν ότι το έχουν σκοτώσει! Νοσηλεύεται στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων και προσπαθεί με δυσκολία να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους.
Τα εγκλήματα κατά των ζώων εκτός από σκληρά, είναι και ένδειξη πιθανής μελλοντικής παραβατικότητας.
Σε μια μελέτη στις ΗΠΑ, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998). Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς! Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).
Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποίησαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε ανθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)
Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).
Παράλληλα, η αστυνομία στις ΗΠΑ θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).