153 “ναι” στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση με ψήφους 153 κατά, 124 υπέρ και 17 «παρών» πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες τον σκόπελο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, και ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών».

tspg

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 294 βουλευτές. Απόντες ήταν οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός) καθώς και οι Νικήτας Κακλαμάνης (ήταν ασθενής και με επιστολή του στήριξε την κυβέρνηση), Μανώλης Γλέζος (που θα χειρουργηθεί στη χολή του) και Μίμης Ανδρουλάκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με επιστολή του στο Προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διέγραψε από μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, τη βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την υπερψήφιση εκ μέρους της, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ως «πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της».