Πρώτο Θέμα: Success story ο Δήμος 3Β, "φαινόμενο" ο Κωνσταντέλλος

Πρώτο Θέμα: Success story ο Δήμος 3Β, “φαινόμενο” ο Κωνσταντέλλος

Ένα εγκωμιαστικό δισέλιδο αφιέρωμα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την πενταετία της διοίκησης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου φιλοξένησε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου. 

Το κείμενο που υπογράφει η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα κάνει μια εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις ορόσημο του Δημάρχου των 3Β που κατέστησαν τον Δήμο ως “case study δημόσιας διοίκησης τόσο για τον αριθμό όσο και για την ποιότητα των επιτευγμάτων που πέτυχε κατά την ιδιαίτερα δύσκολη -πολιτικά και οικονομικά- πενταετία 2014-19”.

tspg

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτηρίζεται “πολιτικό φαινόμενο”, καθώς μετέτρεψε μια εκλογική διαφορά “στον πόντο” το 2014 στην ενθουσιώδη νίκη του Μαΐου με το 73%, κατορθώνοντας “να ξεπεράσει τα θρυλικά ποσοστά που κατέγραφε ο προκάτοχός του και μύθος της Αυτοδιοίκησης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, και στις 3 δημοτικές ενότητες”.

“Έξυπνες πόλεις ή Smart Cities – κατά την τετριμμένη πια ορολογία για τις δημοτικές εφαρμογές νέας τεχνολογίας – θα βρούμε παντού στην επικράτεια. Έξυπνες διοικήσεις όμως σπανίζουν”, ξεκινά χαρακτηριστικά το αφιέρωμα.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα αναφέρεται στα αστραπιαία αντανακλαστικά που επέδειξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την κρίση της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό, στα ποσοστά ρεκόρ της ανακύκλωσης, στην προσέλκυση επενδύσεων στην παραλιακή ζώνη, αλλά και στην πληθώρα των μικρών παρεμβάσεων που άλλαξαν την καθημερινότητα στις τρεις πόλεις, όπως ο φωτισμός δρόμων και κοινόχρηστων χώρων και οι παιδικές χαρές.

Δείτε αναλυτικά το άρθρο στην ψηφιακή του έκδοση.