Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Τη Δευτέρα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός των 3Β

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή του για το νέο έτος το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Κύριο θέμα του, ο πολύπαθος προϋπολογισμός, που αφού πέρασε το στάδιο της Οικονομικής Επιτροπής χωρίς αποτέλεσμα, έπειτα “σκάλωσε” στη διαπαραταξιακή επιτροπή πάλι χωρίς αποτέλεσμα και τελικά πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη δύο φορές, χωρίς να συζητηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τώρα η Δημοτική Αρχή δοκιμάζει την ύστατη προσπάθεια για την κατάρτισή του, με το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να επικαλείται τη διάταξη του κανονισμού επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα  πρόσκληση αποτελεί την τρίτη κατά σειρά κατά συνέπεια εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 93 που αναφέρει ότι “Εάν, μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το Συμβούλιο δεν έχει την απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και παίρνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είναι γραμμένα στην αρχική ημερήσια διάταξη εφόσον τα μέλη αποτελούν το ένα τρίτο τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του”.

Η θεματολογία της ημερήσιας διάταξης περιέχει αυστηρά τα εξής:

  1. Κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
  2. Ψήφιση ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του άρθρου 4 του Ν. 4111/2013.

Παρόλ΄αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ θα είναι παρόντες και οι εξαγριωμένοι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 6ο νηπιαγωγείο, που ακόμη παραμένει άστεγο και πρόχειρα τοποθετημένο σε μια ακατάλληλη αίθουσα, παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν για διευθέτηση του θέματος πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας χρονιάς.

Όπως έγραψε καυστικά ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του 6ου νηπιαγωγείου Βούλας, Θανάσης Λιακόπουλος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου των 3β αποφάσισε στις αρχές Δεκέμβρη οτι στις 8/1 τα παιδιά μας θα φύγουν απο την τραπεζαρία και θα πάνε στο σχολείο τους όπου θα έκαναν το καλύτερο για να είναι ένας χώρος που θα μοιάζει με κανονικό νηπιαγωγείο…. Χα χα χα,το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; “.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας