Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Προβάδισμα Πανά έδειξε η δημοσκόπηση του Νοεμβρίου στα 3Β

Σε ένα ρευστό τοπίο δεν έχει νόημα να χαρτογραφείς περιοχές. Ωστόσο, όταν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες, όλοι τις λαμβάνουν υπόψη: Είτε για να δουν πώς μορφοποιείται το έδαφος, είτε για να συγκρίνουν έπειτα τις αλλαγές.

Με αυτή τη σχετική αξία, που μπορεί να λέει τα πάντα, μπορεί και τίποτα, συζητείται έντονα αυτές τις μέρες στο γραφείο του Δημάρχου η τελευταία πολιτική δημοσκόπηση που έγινε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που είναι κρυφή και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, δίνουν προβάδισμα στον Δήμαρχο, Σπύρο Πανά.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκε μια μικρή αλλά σαφής διαφορά 3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, για τον Σπύρο Πανά έναντι του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Περαιτέρω, το στοιχείο που έχει ανεβάσει το ηθικό της ομάδας του Δημάρχου είναι πως στη λεγόμενη “παράσταση νίκης”, δηλαδή στις αυθόρμητες απαντήσεις στην ερώτηση “ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος”, ο Σπύρος Πανάς προηγείται με 16 μονάδες έναντι του βασικού του αντιπάλου. Τέλος, στα ποιοτικά κριτήρια που έθεσε η έρευνα, ο Σπύρος Πανάς υπερτερεί σε σχέση με την αντίπαλη παράταξη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν ανακινηθεί η υπόθεση της πώλησης του Αστέρα, που στάθηκε αφορμή για να βγει μπροστά ο σημερινός επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση υπεράσπισης της Βουλιαγμένης από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ. Η στάση αυτή του Δημάρχου εκτιμάται ότι θα του δώσει επιπλέον ώθηση στην προεκλογική σκακιέρα. Τον πραγματικό αντίκτυπο της κινητικότητας αυτής αλλά και τις τάσεις που διαμορφώνονται από τη ροή των πολιτικών εξελίξεων είναι πολύ πιθανό να τα μάθουμε τον Φεβρουάριο, περίοδο που η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέα έρευνα της κοινής γνώμης στην πόλη.

Τα κομμάτια που λείπουν

Όσο κι αν αποτυπώνει μια τάση, η δημοσκοπική εικόνα του Νοεμβρίου έχει παραλείψει δύο πολύ βασικούς παράγοντες. Πρώτον, το γεγονός ότι η μείζων αντιπολίτευση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ακόμη δεν είχε ξεκινήσει την καμπάνια της. Και δεύτερον, την ίδρυση και παρέμβαση της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών 3Β που φιλοδοξεί να εκφράσει εκλογικά το αριστερό κοινό του δήμου και πιο συγκεκριμένα, το αντικυβερνητικό ρεύμα που ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Επιπλέον, εκτός από το δίδυμο Πανά – Κωνσταντέλλου, η μόνη υποψηφιότητα που είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο ήταν αυτή του Δημήτρη Κιούκη και πάνω σε αυτές στήθηκε το ερωτηματολόγιο. Σήμερα αντίθετα γνωρίζουμε άλλες δύο υποψηφιότητες (Μανώλης Δασκαλάκης, Δημήτρης Δαβάκης) και είμαστε εν αναμονή των υποψηφίων που θα ανακοινώσουν η Ριζοσπαστική Κίνηση, η Λαϊκή Συσπείρωση και η Κίνηση Δημοτών Ανατροπή. Προφανώς, όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών και οι πολιτικές ζυμώσεις και συζητήσεις “ανάβουν”, τα δεδομένα που θα έχουν υπόψη τους οι πολίτες τροποποιούνται διαρκώς.

Του Γιώργου Λαουτάρη από τον Παλμό Γλυφάδας (Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας