Προϋπολογισμό 2016 ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο 3Β

Προϋπολογισμό 2016 ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο 3Β

Μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις της χρονιάς ξεκινά τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στις 6 μ.μ., για το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Σε μια διπλή -τυπικά- συνεδρίαση θα ψηφιστεί ο Προϋοπολογισμός του νομικού προσώπου του Δήμου, του ΟΑΠΠΑ, ενώ θα αποφασιστεί και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το ερχόμενο έτος.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πίεσε τις διαδικασίες ώστε μετά από καιρό ο Δήμος να μπορεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό από την 3η Ιανουαρίου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό είναι κάτι νέο για τον Δήμο, που εκκρεμότητες και γραφειοκρατία οδηγούσαν στο να εκτελείται ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους από τον …Μάρτιο.

Δείτε εδώ την εισήγηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Δείτε εδώ την εισήγηση για το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Στις 6 μ.μ. ξεκινά ένα τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με 27 θέματα και έπεται η συζήτηση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης:

1. Έγκριση 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οικονομικού έτους 2015. Σχετικά: Η υπ. αρ. 439/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

2. Αύξηση ποσού τακτικής επιχορήγησης του Δήμου προς τον Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) οικ. έτους 2016.

3. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), οικονομικού έτους 2015.

4. Έγκριση προϋπολογισμού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) για το έτος 2016.

5. Καθορισμός τελών Λαϊκών Αγορών. Σχετικά: Η υπ. αρ. 429/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

6. Εκμίσθωση δημοτικού χώρου στο βόρειο τμήμα του πάρκου Εθνικής Αντιστάσεως στην Δ.Ε. Βούλας με την διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εγκατάσταση και λειτουργία παγοδρομίου κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

7. Χορήγηση εξουσιοδότησης προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

8. Έγκριση της διαδικασίας για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Βάρκιζας Δ.Ε. Βάρης».

9. Έγκριση της διαδικασίας για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση Κοινόχρηστου Χώρου Παραπλεύρως του Ιερού Ναού Πέτρου & Παύλου στο Δίλοφο Βάρης».

10. Έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για τη διαδημοτική συνεργασία Δήμων Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και Ελληνικού- Αργυρούπολης.

11. Έγκριση της διαδικασίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Κατασκευή ράμπας μεταφόρτωσης στο Ελληνικό”.

12. Έγκριση της διαδικασίας για την υλοποίηση της προμήθεια με τίτλο: “Προμήθεια Λειοτεμαχιστή”.

13. Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης πάρκων
και πλατειών.

14. Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας με τίλο “Σχεδίαση ψηφιακής βάσης και δημιουργία των γεωχωρικών δεδομένων (χωροταξικών, πολεοδομικών δεδομένων, τεχνικών και κοινωνικών υποδομών κλπ) των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βουλιαγμένης και εισαγωγής τους στις WEB & MOBILE εφαρμογές της πλατφόρμας GEAPOLIS του Δήμου.

15. Έγκριση παράτασης της παραχώρησης χρήσεως οχημάτων του Δήμου μας στο Δήμο Λαυρεωτικής.

16. Ορισμός υπευθύνου λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π.

17. Έγκριση δαπάνης επέκτασης/ τροποποίησης του εναέριου δικτύου Δ.Ε.Η. και τοποθέτηση τριών (3) νέων φωτιστικών σωμάτων.

18. Χορήγηση θέσης στάθμευσης (Parking) AMEA στην κα. Α. Καραχρήστου, στη Δ.Ε.
Βουλιαγμένης. Σχετικά: Η υπ. αρ. 39/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

19. Χορήγηση θέσης στάθμευσης (Parking) A.M.E.A. στην κα. Μ. Ανδρονάκου, στη Δ.Ε. Βάρης. Σχετικά: Η υπ. αρ. 40/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

20. Επιβολή προστίμου στην επιχείρηση “NINE STREET BAR ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ε.Π.Ε” για τρία (3) παράνομα διαφημιστικά πλαίσια/υπαίθριες διαφημιστικές (αφίσες)- “ρύπους” σε κοινόχρηστους χώρους στη Βούλα, το έτος 2015.

21. Επιβολή προστίμου στην επιχείρηση “ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.”, για ένα παράνομο διαφημιστικό πλαίσιο/ υπαίθρια διαφήμιση (αφίσα)- “ρύπο” σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Απόλλωνος 1 στη Βουλιαγμένη, το έτος 2015.

22. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής της κας Ροζούλας Χρήστου- Χρηστίδου από βεβαιωτικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωση στον οδηγό του οχήματος.

23. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής του κ. Γεωργίου Μπίτζου από βεβαιωτικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. λόγω εξόφλησης.

24. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής της εταιρείας “ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε” από βεβαιωτικούς καταλόγους Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωση στον νέο κάτοχο του οχήματος.

25. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής της κ. Λιάγκα Αντωνίας από βεβαιωτικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. λόγω εξόφλησης.

26. Διαγραφή ποσού 193,79€ από βεβαιωτικό κατάλογο 903/5-10-2011 και επιστροφή ποσού 350,01€ στον κ. Μιχάλη Κανταλή.

27. Έγκριση κοπής δένδρου σε πεζοδρόμιο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Παύλου και Ιπποκράτους στη Δ.Ε. Βούλας.