Διαμαρτυρίες του Πρωτέα προς τη ΔΤ για τη μη κάλυψη του σημερινού αγώνα

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Πρωτέα Βούλας προκάλεσε η ανεπίσημη ενημέρωση από τη Δημόσια Τηλεόραση ότι δεν μεταδοθεί ζωντανά ο αγώνας κυπέλλου για το γυναικείο μπάσκετ μεταξύ Πρωτέα και Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και προετοιμασίες  που ανέλαβε μάλιστα με δικές του δαπάνες ο Πρωτέας.

Η ομάδα της Βούλας επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της και ζητά να μάθει την αλήθεια.

Ολόκληρη η αναλυτική ανακοίνωση του Πρωτέα:

Πριν περίπου ενάμιση μήνα η ΕΟΚ είχε αναγγείλει την απευθείας μετάδοση του αγώνα Πρωτέα Βούλας- Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα τελεστεί την Κυριακή 22/12/2013 στη Βούλα. Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την μετάδοση αυτή, επισκέφθηκαν το γήπεδο Γ. Γεννηματάς τρείς φορές Συνεργεία της Δημόσιας Τηλεόρασης για ρύθμιση των λεπτομερειών που θα επέτρεπαν την ζωντανή μετάδοση του αγώνα. Ζητήθηκαν πρόσθετες υποδομές τις οποίες προμήθευσε ο Πρωτέας με δική του δαπάνη. Το Γ. Γεννηματάς επισκέφθηκε και το βαν εξωτερικών μεταδόσεων της ΔΤ για την βελτιστοποίηση των παραγόντων εκπομπής σήματος, που επηρεάζουν τη μετάδοση αγώνα.

Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, μάθαμε με μεγάλη μας έκπληξη ανεπίσημα (μιά και καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει!!!) ότι τελικά δεν θα μεταδοθεί ο αγώνας “ζωντανά”, με απόφαση της ΔΤ, η οποία δεν φρόντισε όμως να ενημερώσει ούτε τον Πρωτέα σαν γηπεδούχο σωματείο ούτε βεβαίως την Ομοσπονδία, όπως φάνηκε από την αντίδραση των ανθρώπων της τελευταίας με το άκουσμα της είδησης. Η ΔΤ φαίνεται να αποφάσισε να δείξει τον αγώνα σε μαγνητοσκόπηση στη 01.00 το πρωί της Κυριακής μετά την Αθλητική Κυριακή.

Αντιθέτως η ΔΤ ισχυρίζεται ότι από την αρχή της συζήτησης του θέματος με την ΕΟΚ, είχε ειδοποιήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την πρόθεσή της να δείξει τον αγώνα σε μαγνητοσκόπηση. Εάν όμως από την αρχή ήταν συμφωνημένη η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του αγώνα, γιατί ανακοίνωσε η ΕΟΚ οτι θα είναι ζωντανή η μετάδοση; Και γιατί η ΔΤ να στέλνει ξανά και ξανά (με τεράστιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο) τεχνικά συνεργεία να ελέγξουν ανάμεσα στα άλλα και τη δυνατότητα εκπομπής ικανοποιητικού σήματος;

Ο Πρωτέας διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση αυτή της ΔΤ και θα ζητήσει να μάθει την αλήθεια επιφυλασσόμενος για τα νόμιμα δικαιώματά του και ζητά την ζωντανή μετάδοση του αγώνα από το sportshero.grτο οποίο είναι το μοναδικό Μέσο που εδώ και δύο χρόνια προβάλει με συνέπεια το Γυναικείο Μπάσκετ.