Κύπελλο Γυναικών στο Ελληνικό, τρίτος ο Πρωτέας Βούλας

Κύπελλο Γυναικών στο Ελληνικό, τρίτος ο Πρωτέας Βούλας

Την 3η θέση κατέκτησαν οι γυναίκες του Πρωτέα Βούλας στο 16ο Final Four Κυπέλλου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γλυφάδας (13-15 Μαρτίου).

Η ομάδα της Βούλας στον μικρό τελικό επικράτησε με 81-51 της Τερψιθέας. Το κύπελλο κατέκτησε η ομάδα του Ελληνικού που νίκησε στον τελικό με 46-42 την Αναγέννηση Νέου Ρύσιου.

Δηλώσεις των συντελεστών του Πρωτέα μετά το αποτέλεσμα:

Γιάννης Κτιστάκης:

Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε με μια πικρία, γιατί δεν το κρύβουμε ο Πρωτέας ήρθε με στόχο να περάσει στον τελικό. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο γιατί είχαμε απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Από το παιχνίδι του τελικού δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά σήμερα ήταν ένας αγώνας που μας επέτρεψε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες αθλήτριες να παίξουν, να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και να πάρουν εμπειρίες. Το κέρδος για εμάς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι αυτό ακριβώς, η παρουσία των νέων κοριτσιών και οι εμπειρίες που απέκτησαν. Εχουμε μπροστά μας τα πλει οφ. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ομάδα ετοιμοπόλεμη ώστε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί.

Στέφανος Παπασπυριδάκος:

Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής. Μας έλειπαν δύο βασικές παίκτριες της ομάδας. Δόθηκε η ευκαιρία και στον Πρωτέας Βούλας και σε εμάς αργότερα να χρησιμοποιήσουμε νεαρά κορίτσια για να πάρουν την παρθενική τους συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Εμείς και βάσει βαθμολογίας ήμασταν το αουτσάιντερ, όμως, η αλήθεια είναι πως στενοχωρηθήκαμε λίγο στον ημιτελικό γιατί η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και παίζαμε μέσα στην έδρα μας. Εκεί κρίθηκε και όλο το θέμα, στην ψυχολογία. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μπορούσαμε. Αλλά συνολικά είναι μια χρονιά που το πρόσημο είναι θετικό γιατί η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, κάτι που ήταν ο βασικός μας στόχος, συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ Κυπέλλου οπότε κλείνουμε χαρούμενοι την χρονιά.

Δείτε τις δηλώσεις της Λολίτας Λύμουρα, παίκτριας του Πρωτέα Βούλας στην κάμερα: