“Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χερσονήσου της Βουλιαγμένης”

“Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης” συνέστησαν μετά από σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Εξωραϊστικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Πολιτεία“, η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και η “Ανατροπή” – Κίνηση Δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γαλανός.

tspg

Μετά από τη συζήτηση εκδόθηκε ψήφισμα και αποφασίσθηκε οι προερχόμενες από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συλλογικότητες να συγκροτήσουν Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης και να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα κινήματα του Σαρωνικού και όλου του λεκανοπεδίου Αττικής για τη δημιουργία Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα.

Ολόκληρο το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας:

H μνημονιακή κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές και τους κερδοσκόπους, ντόπιους και ξένους, αποφάσισε να ξεκινήσει το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση των ακτών του Σαρωνικού από τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, που βρίθει νομικών και πολεοδομικών παραβάσεων, τμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί και να ανεγερθούν επί πλέον 39.500 τμ πολυτελών κατοικιών, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής έκτασης της χερσονήσου. Ενεργώντας με πλήρη μυστικότητα και αγνοώντας τη γνώμη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής προσπαθούν να εκποιήσουν δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και 18χλμ, ακτής, όπως και περιοχές απολύτου προστασίας σύμφωνα με το ΠΔ 254/04.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που εκποιούνται ταυτόχρονα και στην ίδια περιοχή προστατευόμενοι αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά οικοσυστήματα και τεράστιες παραλιακές εκτάσεις. Εκτός όμως από το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικό έγκλημα που σχεδιάζεται οι πολίτες θα αποκλεισθούν από την περιοχή, διότι οι επενδυτές θα επιτρέπουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση και στα δάση και στους αρχαιολογικούς χώρους και στη θάλασσα.

Πολίτες της Αττικής

Είναι σίγουρο ότι αν το έγκλημα αυτό περάσει, η ίδια τύχη περιμένει και τις υπόλοιπες ακτές και γενικά τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης καλεί πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες και τους πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς και τους φορείς και τους πολίτες όλου του παραλιακού μετώπου και του λεκανοπεδίου να συμπράξουμε σε Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα με στόχο όχι μόνο το σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, αλλά γενικότερα για την αποτροπή εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.