Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Το μήνυμα του πιλότου: «Έλληνες ψηλά το κεφάλι» (βίντεο)

Ενέσεις πατριωτικής περηφάνιας από την στρατιωτική ηγεσία σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η πολεμική αεροπορία παρουσίασε επίδειξη δεξιοτεχνίας με αεροσκάφος F16, με την επωνυμία «ΖΕΥΣ»,

Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, μέσα από το πιλοτήριο, ευχήθηκε χρόνια πολλά λέγοντας: «Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έλλειψαν τα σχόλια θαυμασμού από τα ΜΜΕ για τον «γητευτή των αιθέρων» όπως τον αποκάλεσαν.
βλέποντας να κάνει στροφές, roll τεσσάρων σημείων, high speed pass και άλλους εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα.

Ο Σ. Στράλης με ένα πέρασμα σε χαμηλές ταχύτητες την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου κατάφερε να αποδώσει, με τον δικό του τρόπο, φόρο τιμής στα εθνικά σύμβολα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους υπόλοιπους επίσημους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σμηναγός:

«Την ώρα της πτήσης είμαι απομονωμένος. Δεν ακούω αυτό που λέει ο narrator, δεν ακούω τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ακούω τον εθνικό ύμνο, αν και ξέρω ότι παίζει. Κι αυτό είναι καλό γιατί εργάζομαι σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο, οπότε μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα και να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με τη συγκεκριμένη σειρά. Η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια έρχονται μετά την προσγείωση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγάπη του κόσμου και βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση»

Το μήνυμα αισιοδοξίας του Σμηναγού συγκίνησε αρκετό κόσμο, αλλά δεν έλλειψε και ο σκεπτικισμός από μερίδα πολιτών για το αν τα χρήματα από αυτές τις επικίνδυνες επιδείξεις είναι καλύτερα να ξοδεύονται σε κοινωνικές υπηρεσίες τη στιγμή που τόσες χιλιάδες Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας