Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Μίνι μάχη του Μαραθώνα μεταξύ Ψινάκη και υπαλλήλων ΟΤΑ

Συνδικάτο ΟΤΑ κατά Ψινάκη… και επιστολή Ψινάκη προς εργαζόμενους του Δήμου του

 

Με μια επιθετική ανακοίνωση απάντησε το Συνδικάτο ΟΤΑ στις γνωστές δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνας Ηλία Ψινάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο κ. Ψινάκης συνέστησε στους εργαζόμενους του Δήμου που βλέπουν κόσμο, να είναι πλυμένοι, λουσμένοι και να «μη βρωμάνε». Επίσης είπε ότι όλο το καλοκαίρι, τα Σαββατοκύριακα, έτρεψε να βρει διάσημους και συνάντησε το μισό Χόλιγουντ. Και απ’ αυτούς τους διάσημους «όλοι μα όλοι» είναι πρόθυμοι, όπως είπε να βοηθήσουν τον Μαραθώνα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συνδικάτο ΟΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Με ένα δήθεν «λαϊκό» στυλ ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ξεδίπλωσε την άποψη του για την εμπλοκή του στα δημοτικά δρώμενα.

Είμαι μάνατζερ και όχι Δήμαρχος είπε ο ίδιος και η λέξη μάνατζερ προφανώς και δεν περιορίζεται στην προσωπική του επαγγελματική ιδιότητα μιας και την επέλεξε μιλώντας από την θέση του Δημάρχου.

Στους εργαζόμενους ζήτησε προσβλητικά να μην βρωμάνε και να ντύνονται ομοιόμορφα και όχι σαν τσίρκο.

Και όλα αυτά με την παρουσία των τηλεοπτικών καμερών!

Αν ένας Δήμαρχος θέλει σε μια πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους να κουβεντιάσει για τη λειτουργία του Δήμου δεν φωνάζει και τα κανάλια γιατί τότε δεν ψάχνει την ουσία αλλά κάνει σόου.

Αν ένας Δήμαρχος έχει θέμα με την καθαριότητα πάει μια βόλτα στο γκαράζ ή στο σταθμό μεταφόρτωσης και βλέπει αν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και δημοτών και όχι αν είναι λουσμένοι.

Αν ένας Δήμαρχος έχει θέμα με την εξυπηρέτηση του δημότη πρέπει να δει την ανθρώπινη και ουσιαστική πλευρά της εξυπηρέτησης και όχι την εμφάνιση. Εξάλλου ο κόσμος πια ξέρει ότι τα πιο λαμόγια και αυτοί που πλουτίζουν με διάφορους τρόπους από τον ιδρώτα του εργαζόμενου φοράνε ίδια ωραία σακάκια , γραβάτες και μπόλικη κολόνια και βέβαια είναι και πάντα «ευγενέστατοι».

Οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη τους κάθε λογής μάνατζερ συμφερόντων αλλά δημοτικές αρχές στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η εμπλοκή ανθρώπων του life style (ποδόσφαιρο, κοσμικοί) του χθες, γίνεται με προφανείς στόχους εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων κυρίως του τουριστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μαζί και με τους δημότες να παλέψουμε να αντισταθούμε σε αυτή την προσπάθεια μετατροπής των Δήμων σε ΑΕ και στους μάνατζερ».

 

Σήμερα, ο Ηλίας Ψινάκης απηύθυνε την ακόλουθη επιστολή προς τους εργαζόμενους του Δήμου του, όπου δεν αναφέρει τίποτα περί ατομικής καθαριότητας και εκφράζει την εκτίμησή του γι‘ αυτούς:

 

 

 

“Θέλω να σας εκφράσω και προσωπικά, γιατί δημόσια το έχω κάνει ήδη, την ευγνωμοσύνη μου για τη βοήθειά σας που τόσο πρόθυμα και ανιδιοτελώς προσφέρετε όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου από όλες τις θέσεις, σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη μεταβατική περίοδο που περνάει ο Δήμος μας.

 

Με έχετε συγκινήσει αφάνταστα, με το φιλότιμο, την προθυμία σας και την ουσιαστική βοήθεια που παρέχετε.

 

Κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες με όλα τα μέσα που διαθέτω, να διαφυλάξω και να προστατεύσω όλους τους υπαλλήλους από όποιον χώρο κι αν προέρχονται.

 

Ξέρω καλά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και το μόνο που δεν θα δεχτώ είναι να θιγούν τα συμφέροντα κανενός από εσάς. Για τα κακώς κείμενα, θεωρώ ότι ο καπετάνιος έχει την ευθύνη και ποτέ το πλήρωμα για ένα ναυάγιο.

 

Να ξέρετε ότι είμαι δίκαιος και δεσμεύομαι πάντα σε ό,τι πω.

 

Θέλω να σας ζητήσω:

 

Να μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Οποιαδήποτε αδικία προκύψει από οποιονδήποτε, θέλω να μου την αναφέρετε στο γραφείο μου που είναι πάντα ανοιχτό για σας. Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που λέγονται αν δεν το έχω πει ο ίδιος.

 

Να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα φτιάξουν πολύ σύντομα αρκεί να είμαστε όλοι ενωμένοι.

 

Σας ευχαριστώ για όλα, όλους και έναν έναν ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθειά σας.

 

Είμαι πάντα στη διάθεσή σας,

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας