Τι πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση της ψωρίασης;

Τι πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση της ψωρίασης;

Η ψωρίαση είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο εμφανίζεται κυρίως όταν ο οργανισμός αντιδρά. Προκαλεί μία έντονη φλεγμονή, η οποία στην συνέχεια οδηγεί σε απολέπιση του δέρματος. Μάλιστα γίνεται πιο έντονη, όταν τα άτομα στα οποία εμφανίζεται βρίσκονται σε πολύ ξηρό ή πολύ θερμό κλίμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ψωρίασης;

tspg
  • Φλεγμονή με κόκκινες περιοχές σε κάθε σημείο του σώματος που προσβάλλεται από την ψωρίαση (πχ στο κεφάλι, του αγκώνες, τα νύχια κ.λπ.)
  • Έντονη φαγούρα
  • Ευαισθησία, δυσφορία, πόνος και οίδημα αρθρώσεων (ψωριασική αρθρίτιδα)

Τα παραπάνω συμπτώματα, έρχονται σε ύφεση, ακόμα και χωρίς θεραπευτική παρέμβαση αλλά μπορεί να βρίσκονται για πολύ καιρό σε έξαρση, γι’ αυτό πρέπει να ακολουθηθεί μία δοκιμασμένη και τεχνική για κάθε περίπτωση.

Ποιοι είναι οι στόχοι της θεραπείας;

1. Να αναχαιτιστεί η γρήγορη ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

2. Να εφαρμοστεί κρέμα, σε τοπικό σημείο για την ελάφρυνση των συμπτωμάτων.

3. Να προταθεί φωτοθεραπεία, η οποία αποδεδειγμένα προσφέρει ανακούφιση.

Γιατί πρέπει να εμπιστευθείτε τους ειδικούς;

Στο Totalskin η κάθε περίπτωση ψωρίασης αντιμετωπίζεται με τέτοιες μεθόδους, ώστε να μην υπάρχει καμία ξαφνική επιδείνωση στο άτομο, αντιθέτως να παρατηρείται μία συνεχής βελτίωση. Αν χρειάζεται παρέχεται για τον κάθε ασθενή ένα εναλλακτικό σκεύασμα, το οποίο να μην περιέχει κορτιζόνη.

Τύποι ψωρίασης

Κοινή ψωρίαση: Οι κόκκινες πλάκες που εμφανίζονται χαρακτηρίζονται από παχύ λέπι, το οποίο μπορεί να καλύπτει όχι μόνο μεμονωμένες περιοχές αλλά να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα.

Σταγονοειδής ψωρίαση: Συμβαίνει σε άτομα κυρίως μικρής ηλικίας και τις περισσότερες φορές μπορεί έχει προηγηθεί σταφυλόκοκκος.

Εντοπισμένη ψωρίαση: Σε αυτήν την περίπτωση η ψωρίαση κάνει την εμφάνισή της σε πολύ συγκεκριμένο μέρος του σώματος ή στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να εντοπίζεται σε καμία άλλη περιοχή.