Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Πώς λειτουργούν τα τακάκια φρένων;

Τα μαξιλάρια των φρένων σας ασκούν πίεση στο ρότορα, ο οποίος συνδέεται άμεσα με κάθε τροχό. Αυτή η τάση καθιστά την τριβή αναμενόμενη για την επιβράδυνση ή τη διακοπή της κυκλοφορίας του οχήματός σας. Όταν ο ρότορας υποχωρήσει, το ίδιο συμβαίνει και με τους τροχούς σας.

Τα μαξιλαράκια φρένων είναι ένα τμήμα των κυκλικών φρένων που χρησιμοποιούνται σε οχήματα και διάφορες συσκευές. Τα μαξιλάρια φρένων είναι κατασκευασμένα από χαλύβδινες πλάκες στήριξης με το στήριγμα κολλημένο στην επιφάνεια κοντά στο δίσκο φρένου του τροχού. τα μαξιλάρια φρένων είναι ένα βασικό τμήμα φρένων, δεδομένου ότι είναι το τμήμα που έρχεται σε επαφή και εφαρμόζει πίεση και τριβή στους ρότορες φρένων ενός οχήματος – – αυτούς τους επίπεδους, λαμπερούς κύκλους που μπορείτε κατά καιρούς να δείτε απλά πίσω από τους τροχούς ορισμένων οχημάτων.

Η τάση και η τριβή που εφαρμόζεται στο ρότορα του φρένου χαλαρώνει πίσω και σταματά τον τροχό. Όταν οι τροχοί σταματήσουν να περιστρέφονται, το όχημα σταματά επίσης να κινείται. Ωστόσο, η δουλειά των μαξιλαριών φρένων ως επιβραδυντικά μέρη είναι βασική, τα ίδια τα μαξιλάρια φρένων είναι τα πάντα εκτός.

Υπάρχουν 3 τύποι φρένων

Σε πολλά οχήματα, υπάρχουν τρία βασικά είδη φρένων, συμπεριλαμβανομένων των φρένων διαχείρισης, των φρένων κρίσης και των φρένων αποχώρησης. Αυτά τα φρένα αναμένεται αναμφισβήτητα να κρατήσουν όλους όσους βρίσκονται μέσα στο όχημα και κυκλοφορούν στους δρόμους μας ασφαλείς.

Εικόνα τακάκια φρένων από τον ιστότοπο antallaktikaexpert.gr

Αιτίες αποτυχίας των τακακιών φρένων

Τα φρένα μας είναι ένα από τα κυριότερα σημεία ευεξίας του οχήματός σας. Συνεπώς, σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια από τις συνηθισμένες ενδείξεις απογοήτευσης των φρένων, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να ελέγξετε το όχημά σας το συντομότερο δυνατό.Τα μαξιλάρια των φρένων μπορούν να συσσωρεύουν υπολείμματα καθώς φθείρονται, τα οποία, όποτε επιτρέπεται να δημιουργηθούν χωρίς λόγο, μπορεί να προκαλέσουν κραδασμούς και τριγμούς όταν το πεντάλ πατάτε ή αφήνετε το πεντάλ. Τα μαξιλάρια φρένων που τσιρίζουν μπορεί επίσης να προκληθούν από αδικαιολόγητα φθαρμένα μαξιλάρια που έχουν φθαρεί τόσο πολύ, ώστε ο αισθητήρας φθοράς να έχει έρθει σε επαφή με το ρότορα.

Τυπικοί λόγοι για τους οποίους τα φρένα αποτυγχάνουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα

 • Παραμέληση ιδιοκτησίας. Ο πιο ευρέως αναγνωρισμένος λόγος για την απογοήτευση των φρένων είναι η αδιαφορία του ιδιοκτήτη. …
 • Υπερθέρμανση των μαξιλαριών φρένων. …
 • Βλαμμένοι κύκλοι ρότορα. …
 • Απελευθέρωση υγρού που οδηγείται από πίεση. …
 • Πέρασμα μέσα από λάσπη ή νερό. …
 • Απώλεια νερού που τροφοδοτείται με υγρό φρένων. …
 • Υπερβολική επιβάρυνση του οχήματός σας.
 • Ήχοι κραυγής ή γρατζουνίσματος όταν φρενάρετε.
 • Το φως των φρένων είναι αναμμένο για πάντα.
 • Πρέπει να ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση για να σταματήσετε το όχημά σας.
 • Το όχημά σας τραβάει στην άκρη όταν πατάτε τα φρένα.
 • Μια κατανάλωση μυρωδιά.

Γιατί πρέπει να αλλάξετε τα τακάκια των φρένων;

Οι επενδύσεις και τα τακάκια των φρένων είναι εξαρτήματα που υπόκεινται σε συνήθη φθορά. Όπως τα ελαστικά, οι μπαταρίες, οι σύνδεσμοι και οι ιμάντες, χαλάνε και πρέπει να αντικατασταθούν μερικές φορές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ενός οχήματος.

Ενώ τα φρένα είναι ένα εξαιρετικά βασικό επάγγελμα για έναν τεχνικό, οι πληροφορίες σχετικά με τα φρένα είναι γενικά αδύνατον να τις λάβει ο συνήθης ειδικός. Τα επακόλουθα της μη κατανόησης της περίστασης είναι επικίνδυνα, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία θα πρέπει να πληρώσει για τροποποιήσεις. Σε περίπτωση που δεν αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια των φρένων, τα μαξιλάρια και οι ρότορες μπορεί να φθαρούν και να διαχωριστούν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα που μπορεί να κάνουν διαφορετικά μέρη να βομβαρδίζουν έτσι.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας