Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Πώς ο Κωνσταντέλλος άλλαξε τις παρελάσεις στα 3Β

Μια σειρά από αλλαγές στο τελετουργικό και τη γεωγραφία των μαθητικών παρελάσεων έφερε η διοίκηση Κωνσταντέλλου από το 2014 που ανέλαβε τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αποφάσεις στις οποίες άλλοι συναίνεσαν και άλλοι βρήκαν πολλά λάθη.

Πρώτον, οι μαθητικές παρελάσεις  έγιναν ενιαίες για τον Δήμο των 3Β. Ενώ μέχρι το 2014 οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν χωριστά σε κάθε πόλη, η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου αποφάσισε στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου να συγκεντρώνει το μαθητικό πληθυσμό σε μία πόλη εκ περιτροπής κάθε εθνική εορτή.

Η εναλλαγή είναι βέβαια αργή, καθώς υπάρχουν δύο εθνικές επέτειοι το χρόνο και τρεις δημοτικές ενότητες. Ενώ “θύμα” της όλης αυτής διευθέτησης έχει πέσει η Βάρκιζα, στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί από το 2014 καμία παρέλαση.

Δεύτερον, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε να αφαιρέσει από τους εκπαιδευτικούς των τριών πόλεων την αρμοδιότητα (ή το προνόμιο κατά άλλους) να εκφωνούν τον πανηγυρικό των επετείων.

Τα πρόσωπα που συγγράφουν και εκφωνούν τους λόγους αυτούς είναι πλέον οι αιρετοί των τριών πόλεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, τη σειρά των οποίων αποφασίζει η Επιτροπή Παιδείας.

Τρίτον, το τελετουργικό συντομεύτηκε σημαντικά. Ο πανηγυρικός εκφωνείται πλέον εντός της εκκλησίας, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία γίνονται ομαδικά.

Φέτος από τα 19 σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα κατατεθούν 7 μόλις στεφάνια.

Τέταρτον, η τοποθεσία της εξέδρας των επισήμων στη Βουλιαγμένη άλλαξε σημείο. Έφυγε μπροστά από το μνημείο της πόλης, όπου γίνεται παραδοσιακά η κατάθεση στεφάνων και μεταφέρθηκε απέναντι από το εμπορικό κέντρο, επί της λεωφόρου Αθηνάς.

Μια τελευταία αλλαγή (που μένει να δούμε αν θα μονιμοποιηθεί) ήταν η τοποθέτηση μια χωριστής εξέδρας για τον Δήμαρχο, μπροστά από τη μεγάλη εξέδρα των υπόλοιπων “επισήμων”.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement