Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Ποιοι είπαν “όχι” στην πυρασφάλεια των 3Β

Μια απόφαση που μπορεί να αποβεί οδυνηρή για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου. Συγκεκριμένα, το σώμα κατά πλειοψηφία απέρριψε την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών στην πυρασφάλεια.

Επρόκειτο για πρόσληψη 60 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για 2 μήνες. Το προσωπικό αυτό αφορούσε οδηγούς και φύλακες που θα στελέχωναν τα πυροφυλάκια του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά προσεχώς.

Η αντιπολίτευση (παράταξη Κωνσταντέλλου) που καταψήφισε το θέμα, αντέτεινε ότι ο Δήμος έχει ήδη εγκρίνει πίστωση που ξεπερνά τα 50.000 ευρώ για να αναλάβει ιδιώτης εργολάβος το συγκεκριμένο έργο ώστε να γίνεται και αποψίλωση. Επίσης, υποστήριξε ότι εκφράζει τη θέληση των υπαλλήλων του Δήμου, που δεν θέλουν η πρόσληψη νέου προσωπικού να εκθέσει το ήδη υπάρχον στον κίνδυνο της διαθεσιμότητας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας πάντως, Διονύσης Κοντονής, προειδοποίησε ότι “ο Δήμος είναι γυμνός μπροστά στην αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου“. Με δεδομένο ότι η προεκλογική περίοδος παραλύει κάθε διοικητική διαδικασία και ότι για κάθε πρόσληψη ή έστω σύμβαση με ιδιώτη απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι η γραφειοκρατική διαδικασία καταλήξει σε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τα ελατήρια αυτής της απόφασης.

Να σημειωθεί επίσης ότι η σχετική απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου 3Β, την οποία επικαλέστηκε η μείζων αντιπολίτευση, αντιτίθεται μόνο στην πρόσληψη υπαλλήλων με 5μηνες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Για την ιστορία, οι  Γιάννης Νιτερόπουλος, Ντίνος Καραγεώργος, Μανώλης Δασκαλάκης, Δήμος Βαμβασάκης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Παντελής Κασιδόκωστας, Νανά Κάραγιαν, Λυδία Αργυροπούλου και Διονύσης Γεωργουλόπουλος ψήφισαν “όχι” στην πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών (πυρασφάλεια) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (2 μήνες).

Δείτε το έγγραφο της απόφασης όπως δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας