Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Μεγάλες ελλείψεις στην πυροσβεστική!

Η Πολιτεία έχει να προμηθεύσει με ατομικό εξοπλισμό τους πυροσβέστες από το 2008

‘Εξι χρόνια έχουν να προμηθευτούν αντιπυρικές στολές οι πυροσβέστες και αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν ήδη λήξει. Η καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Φερτάκη, που μίλησε προχθές στο «patrastimes.gr» με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του συναδέλφου του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η τελευταία φορά που το υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το Σώμα ήταν το 2008. «Από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες είναι ακατάλληλα, αφού έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους» δήλωσε ο κ. Φερτάκης, που κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως αρνούνται κατηγορηματικά να εντάξουν τους εργαζομένους του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, παρ’ όλο που κινδυνεύει συνεχώς η σωματική τους ακεραιότητα.

Την ίδια στιγμή, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το τραγικό συμβάν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών, που υποβαθμίζουν, συρρικνώνουν το σύστημα πυρασφάλειας της χώρας. «Η τεράστια έλλειψη μόνιμου προσωπικού που υπάρχει στο Πυροσβεστικό Σώμα (πάνω από 4.000 κενές θέσεις) αποτυπώνεται σε εντονότερη μορφή στις υπηρεσίες της Αττικής και ιδιαίτερα στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, όπου υπηρετούσε ο άτυχος συνάδελφός μας. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, μέσα, σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλή εξοπλισμό (όπου συγκαταλέγονται και οι αναπνευστικές συσκευές), έχουν αποτέλεσμα να μην τηρούνται βασικά μέτρα και κανόνες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της εργασίας για τους πυροσβέστες, καθώς και για την αποφυγή των θανατηφόρων ατυχημάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αυτές οι ελλείψεις φάνηκαν και χθες όταν οι δρόμοι της Βόρειας Αττικής πλημμύρισαν με μόλις 30 λεπτά νεροποντή.

 

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας