Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Race for Autism: 5 χλμ. τρέξιμο στη Βουλιαγμένη

Αγώνας ευαισθητοποίησης την Κυριακή 2 Απριλίου

Μήνυμα αποδοχής των αυτιστικών ατόμων και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για μια “αόρατη” αλλά υπαρκτή αναπηρία σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στέλνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Race for Autism που διοργανώνει στη Βουλιαγμένη τον δεύτερο δρομικό της αγώνα για τον αυτισμό.

Το νέο Race for Autism θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 9.30 π.μ. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την παραλία Καβουρίου (αναψυκτήριο Τρύπια Βάρκα) και θα διανύσουν 5 χιλιόμετρα στο μαγευτικό παραλιακό δρόμο του Καβουρίου, επιστρέφοντας από τη λεωφόρο Αθηνάς στην παραλία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή των 3Β θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή διοργάνωση που στόχο έχει, όπως τόνισε η επικεφαλής του Race for Autism, Άδα Σταματάτου, να προσελκύσει συμμετέχοντες κάθε δυναμικότητας, απαυθύνοντας ιδιαίτερη πρόσκληση σε αθλητές με αμαξίδια ή χειρήλατα οχήματα.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η έμπειρη ομάδα της My Race.

Αυτά ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι πρόκειται για “αγώνα με στοιχεία κατάθεσης ψυχής”. “Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ξυπνήστε, εντάξτε, βάλτε τα παιδιά και τις οικογένειές του στο κοινωνικό γίγνεσθαι” τόνισε. Ως προς το τεχνικό κομμάτι, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι η πόλη αγαπά τον αθλητισμό και επενδύει σε αυτόν, έχοντας μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε “αθλητούπολη” φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις που προσελκύουν χιλιάδες συμμετέχοντες, όπως το Iron Man, το ορεινό τρίαθλο της Xterra και πολλά άλλα.

Άδα Σταματάτου, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαίρη Φουρναράκη

Η Άδα Σταματάτου ευχαρίστησε τον Δήμο και τον Δήμαρχο για τη θερμή φιλοξενία ζητώντας από το κοινό “να δεχτούν ισότιμα άτομα με νευροδιαφορετικότητα”. Έπειτα σημείωσε:

“Αφιερώνω τον αγώνα αυτόν στα αδέρφια των αυτιστικών ανθρώπων, που είναι οι αφανείς ήρωες. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι το ζητούμενο. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για αυτούς και ενώνει, δίνει μια ευκαιρία για ενσωμάτωση στην κοινωνία. Είναι μεγάλη χαρά για τους αυτιστικούς να συμμετέχουν σε κάτι που παλαιότερα θεωρούνταν επιστημονική φαντασία”.

Η τ. αντιδήμαρχος και σήμερα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την εναρμόνιση δράσεων και έργων για ευπαθείς ομάδες Μαίρη Φουρναράκη μίλησε εκ βαθέων και με έκδηλη συγκίνηση σημειώνοντας ότι υποκλίνεται “στην ευλογημένη ιδιαιτερότητα που λέγεται αυτισμός”. Και συμπλήρωσε:

Μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που αφορά ένα σημαντικό μέρος του παιδικού πληθυσμού, μια πραγματικότητα της διπλανής πόρτας και μια γενναία πορεία ζωής ηια τα πανέμορφα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να διαγνώσουμε τον αυτισμό, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό, τις οικογένειές τους, τους συνανθρώπους μας, τα άτομα της διπλανής πόρτας. Ως Δήμος πιστεύουμε στην κοινωνική συμπερίληψη και σεβόμαστε οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα των συμπολιτών μας, πάντα με την καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Κωνσταντέλλου, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα”.

Άδα Σταματάτου και Μαίρη Φουρναράκη

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος είναι άτυπος πρεσβευτής του αγώνα, στηρίζοντας θερμά το μήνυμα του Race for autism.

Δημήτρης Παπανικολάου και Άδα Σταματάτου
Την παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου έκανε ο ιδρυτής του We Swim Πέτρος Παρθένης, ο οποίος θα είναι και ο speaker του αγώνα

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement