Αντίο στην πολιτική λέει η Ραχήλ Μακρή

Αντίο στην πολιτική λέει η Ραχήλ Μακρή

Την απόφασή της να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά στο μέλλον με την πολιτική ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Η Ραχήλ είναι προφανώς απογοητευμένη από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη που άφησε τη Λαϊκή Ενότητα εκτός βουλής για μόλις 7.000 ψήφους (ποσοστό 2,9%). Στις 14 Σεπτεμβρίου ήταν κεντρική ομιλήτρια στη  συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη Βούλα που κάλυψε το 3Β. 

Η.απόφαση της Ραχήλ Μακρή που συνδυάζεται με δηλώσεις όπως «Οι ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν την προσπάθειά μου, θα ασχοληθώ με τις καταδύσεις» σαφώς δεν  τιμά την πρώην βουλευτή. Η πολιτική είναι και για τα εύκολα και για τα δύσκολα.  Δεν είναι μόνο για το βουλευτιλίκι και την έδρα.

Της Ανθής Βούλγαρη – Εφημερίδα Freddo

«Ήρθε η ώρα να ζήσω τη ζωή μου», λέει η Ραχήλ Μακρή, μάλλον ανακουφισμένη, αφού πλέον δεν φέρει τον τίτλο της βουλευτού. Αντισυμβατική, με δυναμικό χαρακτήρα και ισχυρό λόγο, η Ραχήλ Μακρή θήτευσε για τρία χρόνια στην ελληνική Βουλή και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού τόσο η εξωτερική της εμφάνιση όσο και οι κατά καιρούς δηλώσεις της έδωσαν άφθονη τροφή στον Τύπο.
Η μπλούζα με το παπαγαλάκι, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε φορώντας κράνος πυροσβέστη όταν συμμετείχε σε διαμαρτυρία του Πυροσβεστικού Σώματος Κοζάνης, αλλά και τα πλάνα της σκαρφαλωμένη στα κάγκελα στο προαύλιο της ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενη για το λουκέτο που μπήκε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, έχουν μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Σήμερα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, η Ραχήλ Μακρή αποκαλύπτει στη «Freddo» άγνωστες πτυχές του εαυτού της, φανερώνοντας πως, εκτός από δυναμική πολιτικός, είναι γυναίκα, μητέρα και σύντροφος, αφού, όπως δηλώνει, ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τον εαυτό της και την οικογένειά της.

«Έχω ήδη κάνει τις πρώτες ενέργειες για να ξαναμπώ σε ένα πρόγραμμα. Να βάλω και πάλι τη ζωή μου σε μια τάξη. Τρία χρόνια τώρα είχα ξεχάσει πώς είναι να έχω προσωπικές στιγμές, αφού είχα αφοσιωθεί στον πολιτικό αγώνα, κάτι που όπως είδα από το αποτέλεσμα ο λαός δεν το εκτίμησε», λέει η κυρία Μακρή, ίσως με λίγη πίκρα.

Έχετε απογοητευτεί από το εκλογικό αποτέλεσμα;

Όχι. Απλώς συνειδητοποίησα πως τελικά δεν άξιζε όλος αυτός ο κόπος και οι αγώνες που έδωσα. Εχασα πολύτιμο χρόνο από τα παιδιά μου και από πράγματα που με ευχαριστούσαν να κάνω. Οπότε ήρθε η ώρα να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο. Οι ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν την προσπάθειά μου.

Θα προσπαθήσετε να κατεβείτε ξανά στον πολιτικό στίβο;

Όχι. Τελείωσε η πολιτική για εμένα.

 

Πώς ήταν η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές για εσάς;

Η επόμενη ημέρα με βρήκε μάλλον λυτρωμένη από όλο αυτό.
Ήδη έχω κάνει τις απαραίτητες κινήσεις επαναφοράς για να επανακτήσω τη θέση μου στο ΥΠΕΚΑ, όπου μάλλον θα επιστρέψω ως διευθύντρια. Θα μπω ξανά στους πρότερους κανονικούς μου ρυθμούς. Θα ξυπνάω νωρίς, θα πηγαίνω στο γραφείο μου και μετά θα ασχολούμαι με την οικογένειά μου.
Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, μας αποκαλύπτει ότι θα παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ θα ασχοληθεί και με τις καταδύσεις.

«Σκοπεύω να ασχοληθώ με ένα μεταπτυχιακό σχετικό με την ενέργεια, τη στρατηγική και την οικονομία. Είναι πολύ καλό. Στον ελεύθερο χρόνο μου σκοπεύω να κάνω μαθήματα καταδύσεων, τα οποία έχω αφήσει πίσω», μας λέει και εξηγεί: «Πριν μπω στη Βουλή έκανα μαθήματα, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου δεν παρακολουθούσα.
Έχω φίλους που γνωρίζουν από καταδύσεις αφού υπηρέτησαν στα ΟΥΚ και έτσι μου δείχνουν. Τώρα σκεφτόμαστε να εξερευνήσουμε ένα ναυάγιο και πρέπει να παρακολουθήσω συγκεκριμένα μαθήματα. Συνήθως κάνουμε μαθήματα στην Αγία Μαρίνα».

Τι σας είχε λείψει πολύ από τη ζωή σας τα τελευταία τρία χρόνια;

Τα παιδιά μου και ένας απλός καφές με μια φίλη. Έχω δύο γιους. Ο ένας είναι 5,5 χρονών και ο άλλος 2,5. Δεν τους έβλεπα πολύ. Ο μεγαλύτερος μου είπε: «Επιτέλους, μαμά, θα είμαστε μαζί». Φανταστείτε πόσο είχα λείψει στα παιδιά μου και πόσο μου έλειψαν φυσικά. Δεν έχω επαφή με φίλες μου εδώ και καιρό. Μου έχει λείψει μια βόλτα μαζί τους.

Με την κυρία Κωνσταντοπούλου θα κρατήσετε επαφή;

Με τη Ζωή δέθηκα πολύ λόγω των απόψεών μας. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε επαφή, δεδομένου ότι έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα και άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις. Χαλαρή και αποδεσμευμένη πλέον από τις πολιτικές της υποχρεώσεις, η κυρία Μακρή αποκαλύπτει πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάει διακοπές με τον σύζυγο της: «Δεν ξεκουράστηκα καθόλου το καλοκαίρι, οπότε τώρα λέμε να πάμε στο Σαρμ Ελ Σέιχ όπου είναι ένα υπέροχο καταδυτικό κέντρο».

Πηγή