Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Ράμπες κολύμβησης για ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αττικής

Μια καλή είδηση για τα άτομα που δεν μπορούν να κολυμπήσουν χωρίς συνοδό ήρθε σήμερα στο φως: δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης (SEATRAC) για άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής στις Αλυκές Αναβύσσου και στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι.

Οι ράμπες τοποθετήθηκαν μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη.

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί άλλες 22 τέτοιες ράμπες σε παραλίες της Ελλάδας και σε 6 παραλίες της Κύπρου. Στην Αττική οι πολίτες με αναπηρία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα στη Γλυφάδα, τη Νέα Μάκρη, τον Άγιο Ανδρέα, την Κερατέα, τη Λούτσα, το Πόρτο Ράφτη, τη Σαλαμίνα, το Αλεποχώρι και αλλού.

Δείτε σε βίντεο το εξαιρετικό αυτό σύστημα που υπηρετεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα όλων των πολιτών:

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement