Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Ραντεβού Πιτσιόρλα – Κωνσταντέλλου για τον Αστέρα

Τη δέσμευση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ευθύς μόλις συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, για να ενημερωθεί ενδελεχώς για το θέμα της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, απέσπασε η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2015.

Είχε προηγηθεί κοινό αίτημα του Δημοσθένη Δόγκα και του Θάνου Ματόπουλου να τεθεί ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα προς συζήτηση για τη λήψη απόφασης και τη σύνταξη σχετικού ψηφίσματος.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης μάλιστα, Δημοσθένης Δόγκας, παραχώρησε το πρωί της ίδιας ημέρας συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (περισσότερα εδώ), όπου δήλωσε ότι παρά το αίτημα για έκτακτη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη από το προεδρείο.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεχόμενος κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αποκάλυψε ότι μόλις δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία των επενδυτών με το ΤΑΙΠΕΔ, στις 4 Ιανουαρίου 2016, απέστειλε υπερεπείγον αίτημα στη διοίκηση του Ταμείου ζητώντας συνάντηση. Το αίτημα αυτό έμεινε αναπάντητο και η δημοτική αρχή έστειλε νέα αίτηση στις 15 Ιανουαρίου 2016.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016. Ενόψει της συνάντησης αυτής και μετά τη δέσμευση Κωνσταντέλλου για συζήτηση του θέματος κατόπιν, οι δύο αρχηγοί παρατάξεων απέσυραν τελικά το αίτημά τους για λήψη απόφασης, αναμένοντας την επίσημη ενημέρωση από τον Δήμαρχο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ραντεβού του Δημάρχου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.

Στην απάντησή του πάντως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έθεσε ένα περίγραμμα των θέσεών του για την αγοραπωλησία του ακινήτου. Κατηγόρησε πρώτα από όλα την αντιπολίτευση για “επαναστατική γυμναστική”, σημειώνοντας ότι η “μόνη σκοπιμότητα των ανακοινώσεων και των δελτίων τύπου είναι να καβαλήσει κανείς το κύμα”. Η δική του διοίκηση όπως είπε “λύνει τα ζητήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες”.

Ο Δήμαρχος των 3Β ξεκαθάρισε πάντως: “Δεν είμαι της πολιτικής θέσης ότι πρέπει να προστατεύουμε το καβουράκι πάνω στο βραχάκι”.

Ακόμη, χαρακτήρισε τις θέσεις των Δόγκα και Ματόπουλουακραίες” επανειλημμένα, επαναλαμβάνοντας δήλωση που είχε κάνει προ ημερών σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, όπου τόνισε μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε την ευτυχή κατάληξη των συζητήσεων ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στο επιχειρηματικό fund, γιατί θεωρούμε ότι μόνο με τέτοιους είδους μεγάλες επενδύσεις θα καταπολεμηθεί η ανεργία”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έσπευσε να συμπληρώσει πάντως ότι “αν γίνει κάτι που πάει να βλάψει την περιοχή, πρώτος εγώ θα οδηγήσω το απορριμματοφόρο μπροστά στην είσοδο του Αστέρα για να το σταματήσω”.

Απαντώντας σε σχετική με το θέμα ερώτηση του Διονύση Κοντονή, ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι βρίσκει το τίμημα των 400 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Αστέρα “πάρα πολύ μικρό”, συμπλήρωσε ωστόσο ότι “όσοι διδάσκουν οικονομικά στο πανεπιστήμιο, λένε ότι η τιμή για κάτι που πουλάς καθορίζεται από αυτό που η αγορά είναι διατεθειμένη να πληρώσει τη στιγμή που πουλάς”. “Προφανώς η αγοραπωλησία γίνεται σε λάθος χρόνο”, κατέληξε στην ανάλυσή του.

[Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 23 Ιανουαρίου 2015]

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας