Εκπληκτικό ρεκόρ Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο επί κοντώ (βίντεο)

Εκπληκτικό ρεκόρ Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο επί κοντώ (βίντεο)

Τέσσερις μέρες μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81μ. ήρθε η Κατερίνα Στεφανίδη να ανεβάσει και άλλο πιο ψηλά τον πήχη.

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους θεατές η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποιώντας άλμα στο επί κοντώ στα 4,90 μ. σε μίτινγκ κλειστού στίβου στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα οι καλύτερες επιδόσεις της ήταν 4,71 μ. στον ανοικτό στίβο και 4,77 μ. στον κλειστό, δηλαδή ανέβαση κατά 13 εκατοστά την προσωπική καλύτερή της επίδοση.

Η λαμπρή αυτή επιτυχία έρχεται τέσσερις μέρες μετά το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81μ.

Έτσι, η 26χρονη Κατερίνα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έσπασε το φράγμα των 4,90 μ. σημείωνοντας ταυτόχρονα την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ας σημειωθεί ότι η Κατερίνα Στεφανίδη έχει λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ όπου τώρα σπουδάζει ψυχολογία.

Τα παιδιά της Ελλάδας πετάνε (ας θυμηθούμε την εκπληκτική επίδοση στο ίδιο άθλημα του 16χρονου Εμμανουήλ Καραλή) στο στίβο… όμως στο στίβο της αληθινής ζωής η Ελλάδα όχι μόνο πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις, αλλά έχει καταδικάσει στην ανεργία των 60% της νεολαίας της.