Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Οι κόκκινοι κάδοι της ανακύκλωσης και της αλληλεγγύης

Το παλιό σας μπλουζάκι, η φούστα, το παντελόνι ή τα παλιά σας παπούτσια «ξαναπαίρνουν» ζωή και μετατρέπονται σε κάθισμα αυτοκινήτου, σάκο του μποξ, πανιά καθαρίσματος, φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση ή απλώς ίνες.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Recycom, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό – Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδρυτής της, Βαγγέλης Αράπης, συνδυάζει αλληλεγγύη και ανακύκλωση. «Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας».

«Για το λόγο αυτό, συνεχίζει ο κ. Αράπης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Recycom εφαρμόζει με οργανωμένο, επιστημονικό και επαγγελματικό τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ως γνωστόν, περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. Δυστυχώς ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς είτε γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν, είτε πωλείται στα καταστήματα ρούχων από δεύτερο χέρι».

Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν πολίτες, σούπερ μάρκετ, φιλανθρωπικά ιδρύματα, ΜΚΟ και δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ώστε τα είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές να επιστρέψουν με ένα σύγχρονο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας