Με 21 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας κατασκευάζεται το ρέμα στο Κόρμπι

Με 21 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας κατασκευάζεται το ρέμα στο Κόρμπι

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σε συνεδρίαση στις 5 Απριλίου, η ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι, με προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το γεγονός ότι δεν είχε κατασκευαστεί το έργο, έθετε σε ομηρία μια ολόκληρη περιοχή επί 25 ολόκληρα χρόνια, αφού δεν επέτρεπε να εκτελεστεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως, αλλά ούτε να πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής στην περιοχή.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δρομολόγηση του έργου αυτού χαρακτηρίζοντας την ημέρα ιστορική, μιας και πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των τριών πόλεων.

Η κατασκευή του ρέματος θα ξεκινάει από τα όρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Δήμο Κρωπίας και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση ανάπλασης της Πλατείας 25ης Μαρτίου στη Βάρη, ύψους 2,5 εκ. ευρώ και η υλοποίηση της ανάπλασης της Πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα, ύψους 600.000 ευρώ.