Αιχμές για την ανεξαρτησία του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β

Αιχμές για την ανεξαρτησία του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β

Κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ταχθεί με ψήφισμά του υπέρ του “Ναι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου βάλλει ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος. 

Ο δημοτικός σύμβουλος που σπάνια συμμετέχει σε συζητήσεις στο facebook, σχολίασε επωνύμως σχετική ανάρτηση στο δημοφιλές Forum των 3Β, αφήνοντας αιχμές για τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της απόφασης και σχολιάζοντας δεικτικά ότι “η Αυτοδιοίκηση θεωρείται από πολλούς το ενδιάμεσο σκαλί για την μετάβασή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή”.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση (από τις τρείς που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα) είχε αρκετές απουσίες και μεταξύ αυτών και οι περισσότεροι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων.

Το ψήφισμα που έφερε ο Δήμαρχος βασιζόταν σε ανάλογο της ΚΕΔΕ και για αυτό το λόγο συμμετείχα στη συζήτηση και ψηφοφορία.

Δυστυχώς η Αυτοδιοίκηση θεωρείται από πολλούς το ενδιάμεσο σκαλί για την μετάβασή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι ανάλογα με την περίσταση άλλοτε υποστηρίζουν ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φροντίζει αποκλειστικά τα του οίκου της, και άλλοτε παίρνουν ανοιχτά θέση για κεντρικά πολιτικά ζητήματα (μαζί με πολλούς άλλους) και επιχειρούν να διαμορφώσουν από Δημοτικού βήματος θετικό κλίμα για αυτό που προσωπικά στηρίζουν..

Το δελτίο τύπου που αρχικά εξεδόθη δεν ανέφερε, σκοπίμως ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μετά από τηλεφώνημα μου στον συντάκτη διορθώθηκε το κείμενο του Δ.Τ. αφήνοντας τη επικεφαλίδα αμετάβλητη, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι που δημιουργεί και τις εντυπώσεις.

Η ΡΙΚΙΠ δεν παίζει με τα Δημοτικά θέματα, ούτε και αναζητεί την δίοδο μέσα από αυτά για να εξυπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες.

Θάνος Ματόπουλος