ΡΙΚΙΠ: “Πανάς – Κωνσταντέλλος βλάπτουν το ίδιο”

Τη θέση ότι οι δημότες την Κυριακή των εκλογών “δεν έχουν να περιμένουν τίποτα” από τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών που αναμετρώνται για τη δημαρχία υπερψήφισε χθες το απόγευμα η συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στο ψήφισμα που συντάχθηκε και αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ώρες στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι οι δύο διεκδικητές της δημαρχίας είναι “δέσμιοι της μνημονιακής πολιτικής και των συμφερόντων των εφοπλιστών“, ενώ διατυπώνεται και η θέση ότι “δεν θα σταθούν αλληλέγγυοι” στην κοινωνία, αντιθέτως “και οι δύο το ίδιο θα βλάψουν τον Δήμο“.

Η πρώτη εκτίμηση της ΡΙΚΙΠ για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετική, ενώ καθολική ήταν η διάθεση για συνέχεια του σχήματος, που “δεν είναι εκλογικός μηχανισμός” όπως διατυπώθηκε χαρακτηριστικά. Σημειωτέον, ότι βάσει του εκλογκού αποτελέσματος της 18ης Μαΐου, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, Θάνος Ματόπουλος.

Αρκετή συζήτηση έγινε σχετικά με την κατεύθυνση που θα δοθεί από την ανακοίνωση του συνδυασμού, με ορισμένα μέλη να προτείνουν “λευκό” για την ψηφοφορία και άλλα να υποστηρίζουν ότι αρκούν οι διατυπώσεις για την αντίθεση των δύο μονομάχων με τις προγραμματικές αρχές της ΡΙΚΙΠ.

Αντιπαράθεση επιχειρημάτων έγινε επίσης όταν προτάθηκε από τον Κώστα Βενετσάνο να διαχωριστούν οι περιπτώσεις Πανά και Κωνσταντέλλου, με το σκεπτικό ότι η υποψηφιότητα του δεύτερου “είναι καθαρά ΝΔ“. Επικράτησε η άποψη πάντως ότι “είναι το ίδιο επικίνδυνοι για τη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη”, όπως το διατύπωσε η Άσπα Αρώνη. “Κανείς από τους δύο δεν έχει σχέση με τις αρχές μας”, τόνισε επίσης ο Χάρης Φωσκολάκης, ο οποίος πάντως δέχτηκε ότι τα δύο ψηφοδέλτια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό πάντως ήταν το περιστατικό που ανέφερε ο Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος είπε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που τον καλούσε για καφέ. Ο Θάνος Ματόπουλος ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει το κίνητρο του τηλεφωνήματος και ότι δεν υπήρχε λόγος για κάποια συνάντηση, ούτε καν τυπική…