Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών: Θέσεις για τις παραλίες των 3Β

Έξι “αδιαπραγμάτευτες αρχές” για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσιοποίησε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών.

Η παράταξη Ματόπουλου μιλά για απομάκρυνση περιφράξεων και δωρεάν πρόσβαση όλων στις ακτές, περιγράφοντας ένα πλαίσιο ήπιας διαχείρισης.

Παράλληλα, δημοσιοποίησε τρεις χάρτες με παραλίες της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας όπου σημειώνονται οι επί μέρους προτάσεις της.

Αναλυτικά, στο πρόγραμμα της ΡΙΚΙΠ αναφέρονται ως “αδιαπραγμάτευτες αρχές” τα εξής:

  • Η προάσπιση των παραλιών ως δημόσιου κοινόχρηστου αγαθού
  • Η άμεση απομάκρυνση όλων των περιφράξεων και εμποδίων στην ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές και τις ακτές όλων των πολιτών
  • Η σταδιακή κατεδάφιση των παράνομων αυθαίρετων κατασκευών και κτηρίων και αποκατάσταση των περιοχών.
  • Ο απόλυτος σεβασμός και η ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και οικιστικού περιβάλλοντος των παραλιών
  • Η παραμονή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση, μέσα από ήπιες παρεβάσεις.
  • Στο πλαίσιο της ήπιας διαχείρισης να χωροθετούνται μόνο κινητοί προκατασκευασμένοι οικίσκοι, ένας ανά παραλία, αποκλειστικά για χρήσεις που εξυπηρετούν τις απόλυτα βασικές ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι επισκέπτονται τις παραλίες, με μέγιστη συνολική επιφάνεια τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα και σε απόσταση από την παραλία και αιγιαλό.

Οι χάρτες με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας