Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

ΡΙΚΙΠ: Έτοιμη η πρώτη λίστα υποψηφίων

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος και την πρώτη λίστα υποψηφίων (που υπερκαλύπτει το απαραίτητο πλαφόν) συμφώνησε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη συνέλευσή της την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΡΙ.ΚΙ.Π. Θάνος Ματόπουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου προγράμματος της κίνησης. Για την προετοιμασία του προγράμματος δούλεψαν για πάνω από τρεις μήνες δεκάδες μέλη, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες εργασίας: Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος & Υποδομών, Παιδείας – Αθλητισμού & Πολιτισμού, Δημοτικών Θεσμών – συμμετοχής & ελέγχου των δημοτών και Οικονομικών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αρκετοί πήραν το λόγο είτε για να υποβάλουν ερωτήματα, είτε για να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τον εμπλουτισμό του προγράμματος. Οι προτάσεις καταγράφτηκαν μεθοδικά προκειμένου να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Το σχέδιο προγράμματος τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατ΄αρχήν ομόφωνα. Η διαδικασία διαβούλευσης ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες με τις τελευταίες συναντήσεις του Θάνου Ματόπουλου και της Ομάδας Προγράμματος της Κίνησης με συλλογικούς φορείς της πόλης.

Στη Συνέλευση εκφωνήθηκε επίσης η οριστικοποιημένη πρώτη λίστα υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων η οποία επίσης εγκρίθηκε από το σώμα. Όπως τονίζουν πάντως οι άνθρωποι της ΡΙΚΙΠ, η λίστα αυτή θα δημοσιοποιηθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων τυπικών διαδικασιών.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν και οι εκπρόσωποι της κίνησης “Δυνάμεις της Κοινωνίας” (Ανδρικόπουλος, Δούκας, Κυπριώτης) οι οποίοι έθεσαν πρόταση συνεργασίας με τη ΡΙΚΙΠ. Το θέμα θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, βάσει γραπτής πρότασης των “Δυνάμεων της Κοινωνίας” που θα συζητηθεί σε συνέλευση της ΡΙΚΙΠ.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας