ΡΙΚΙΠ: Τι έγιναν οι υποσχέσεις;

Τις “μεγαλόστομες εξαγγελίες” που γίνονται για “προπαγανδιστικούς και προεκλογικούς λόγους” καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον Θάνο Ματόπουλο. Η ΡΙΚΙΠ καταγγέλλει ότι μετά τη δενδροφύτευση η Β πλαζ Βούλας ο χώρος εγκαταλείφθηκε, ενώ αναφέρει ότι οι εργασίες εκβάθυνσης που γίνονται στο Καβούρι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους λουόμενους, αν στόχος είναι να ελλιμενίζονται μικρά σκάφη.

Αναλυτικά, η ΡΙΚΙΠ αναφέρει:

Στο κάλεσμα των συλλόγων της Βούλας για δενδροφύτευση στη Β’ Πλαζ, ο Δήμαρχος, οι υποψήφιοι και οι διάφοροι παράγοντες ανταποκρίθηκαν με τη… συνοδεία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων.

Ένα μήνα μετά, η Β’ Πλαζ Βούλας παραμένει σκουπιδότοπος!

Ούτε ένας στοιχειώδης καθαρισμός από τα συνεργεία του Δήμου, ούτε κάποια άλλη ενέργεια για τη διεκδίκηση και την αναβάθμιση της έκτασης.

Ταυτόχρονα, ο αναγκαίος καθαρισμός στο αλιευτικό καταφύγιο Βάρκιζας, εδώ και μήνες παραμένει στα χαρτιά.

Ενώ συμβαίνουν αυτές οι απαξιωτικές για τον δημότη παραλείψεις, λίγα μέτρα μετά την Β΄ Πλαζ Βούλας, δίπλα σε αναγειρόμενη βίλα μεγαλοεφοπλιστή στην οδό Ηλίου στη Βουλιαγμένη, η Δημοτική Αρχή κλείνει προκλητικά τα μάτια σε σιδερένια μάντρα που αυθαίρετα κατασκευάστηκε δίπλα της και αποκλείει την πρόσβαση σε τεράστια αμμουδιά ενώ ταυτόχρονα η ίδια σπεύδει αμελλητί να πραγματοποιήσει την επισκευή της παρακείμενης στη βίλα προβλήτας, καθώς και εργασίες εκβάθυνσης, ώστε να εξασφαλιστεί η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής. Φυσικά, ο κίνδυνος πρόκλησης θαλάσσιου ατυχήματος είναι μεγάλος, δεδομένου του ότι, κατά τους θερινούς μήνες, η συγκεκριμένη – ελεύθερη μέχρι σήμερα ακτή – γεμίζει από κολυμβητές κάθε ηλικίας.

Για μιά ακόμα φορά, δυστυχώς οι μεγαλόστομες εξαγγελίες των δημοτικών παραγόντων για ελεύθερες ακτές και άλλα πολλά, αποδεικνύεται πως γίνονται κατά βάση για προπαγανδιστικούς και προεκλογικούς λόγους, ενώ οι «περιβαλλοντικές ευαισθησίες» τους φαίνεται να περιορίζονται σε έργα που εξυπηρετούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Όχι μόνο δεν προστατεύουν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, αλλά εν ανάγκη τα αντιστρατεύονται, πολλές φορές απροσχημάτιστα.