Τρίτη στον κόσμο η Εθνική Ανδρών στο Πόλο, πήρε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο! (βίντεο)

Τρίτη στον κόσμο η Εθνική Ανδρών στο Πόλο, πήρε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο! (βίντεο)

Άξιζε η Εθνική το μεάλλιο και την πρόκριση και την πήρε πανάξια!!

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

tspg

Πριν από δέκα χρόνια στο Μόντρεαλ ο νυν αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης και ο υπαρχηγός Μανώλης Μυλωνάκης ήταν μαζί με τον απόντα από το Καζάν, Γιώργο Ντόσκα οι μικρότεροι της ομάδας. Απόψε κρέμασαν στο στήθος τους το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο στο λαιμό τους, διάκριση που έχουν να επιδείξουν στον ελληνικό υγρό στίβο φυσικά ο Σπύρος Γιαννιώτης και από φέτος η Κέλλυ Αραούζου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.Είναι η 13η συνεχόμενη φορά που κερδίζει το δικαίωμα να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η σύνθεση της Εθνικής:
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος 3.