Ρητορική μίσους από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ρητορική μίσους από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ένας ιδιωτικός διάλογος που θα έπρεπε να απασχολήσει ευρύτερα δημοσιοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Πρωταγωνιστές ο καταγγέλλων, ένας ενεργός πολίτης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που προσωρινά έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό για εργασία, και ο καταγγελλόμενος, ένα πολιτικό στέλεχος της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

tspg

Ο τελευταίος, μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ανεδείχθη στη Δημοτική Τοπική Επιτροπή του κόμματος, γεγονός που ώθησε τον καταγγέλλοντα στη δημοσιοποίηση του διαλόγου που έλαβε χώρα λίγους μήνες νωρίτερα.

Όπως τονίζει σε επιστολή του ο καταγγέλλων, το εν λόγω μήνυμα εστάλη προσωπικά μετά από δημόσια διαφωνία σε διάλογο στο Facebook.

 

Η καταγγελία εστάλη επωνύμως στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Γραμματεία Πειθαρχικού του κόμματος, στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αλλά και στη νέα πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κλαίρη Σαραντάκου.

Όπως τονίζει ο καταγγέλλων, “πέρα από τον υβριστικό του χαρακτήρα το μήνυμα περιέχει σαφέστατη έμμεση απειλή στο πρόσωπο μου ενώ ταυτόχρονα δείχνει να επικροτεί εγκληματικές πρακτικές όταν εύχεται την κατάληξη του δολοφονημένου Φύσσα σε ανθρώπους που διαφωνεί πολιτικά”.

Η επιστολή του καταγγέλλοντα καταλήγει:

“Δεν θεωρώ πως οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται στις δικαστικές αίθουσες γι’ αυτό και δεν προσέφυγα στη δικαιοσύνη ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πιστεύω πως κριτής είναι η κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν ενεργό κομμάτι της. Θεωρώ όμως αυτονόητο πως η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα και έμπρακτα τέτοιες συμπεριφορές από τα μέλη τους. Συμπεριφορές που απέχουν πολύ από τα φιλελεύθερα ιδεώδη, τον υγιή πολιτικό λόγο και παραπέμπουν σε εποχές που κανείς δεν θα ήθελε να ξαναγυρίσουν”.

Πρόκειται για ένα καθαρό δείγμα ρητορικής μίσους, απόλυτα καταδικαστέο ειδικά όταν εκφέρεται από πρόσωπα που διεκδικούν δημόσιο ρόλο.