Η ρομποτική έρχεται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Η ρομποτική έρχεται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Εργαστήρια ρομποτικής και προγραμματισμού αλλά και σχετικές διαλέξεις για μαθητές δημοτικού περιλαμβάνουν οι δραστηριότητες που διοργανώνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής”.

Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 13:00 θα διοργανωθούν στο Δημοτικό Σχολείο των Πηγαδακίων Βούλας εργαστήρια σχετικά με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τον Προγραμματισμό και το Ελεύθερο Λογισμικό.

tspg

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, στις 11:00-12:00 διαλέξεις με καλεσμένους ομιλητές τους εξής:

1) Χατζής Δημήτρης, πολυβραβευμένος μαθητής Α Λυκείου, δημιουργός του ανδροειδούς «InMoov». Ο μαθητής της Α’ Λυκείου βρίσκεται ανάμεσα στους έξι makers ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις, εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή.

2) Οικονόμου Βασίλης, υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Μαζί με τους μαθητές του της Γ τάξης Γυμνασίου παρουσίασαν το εκπαιδευτικό τους παιχνίδι “Behind the Red”, που πρώτευσε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό προγραμματισμού Kodu Kup Europe.

3) Κουέσκιν Ριτσαρντ και Στέλλας Ιάκωβος, ιδρυτικά μέλη του HELLUG και ειδικοί πάνω σε θέματα  Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ).

Σκοπός της εφαρμογής του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής» είναι η γνωριμία των μαθητών όλων των τάξεων καθώς και των γονέων τους με την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η εκπαιδευτική ρομποτική με βάση τον θεμελιωτή της Seymour Papert  (MIT) συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Οι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα και να υλοποιούν projects.