Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Τέλος καλό, όλα καλά στην απεργία του Νίκου Ρωμανού!

 

Ναι στο “βραχιολάκι” στη Βουλή.

Ομόφωνα δεκτή από τη βουλή των Ελλήνων έγινε η τροπολογία Αθανασίου για το Νίκο Ρωμανό ο οποίος ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου του ότι σταματάει την απεργία πείνας μετά από 31 ημέρες.  Σ’ύμφωνα με την τροπολογία ο νεαρός θα παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου που απομένει εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη και στη συνέχεια θα πηγαίνει στα μαθήματα με ηλεκτρονικό πομπό εντοπισμού στο πόδι.

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Κάρολος Παπούλιας τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τετάρτης και του ζήτησε να τελειώσει αυτή η κατάσταση. «Βρείτε μια λύση» ήταν η προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον Πρωθυπουργό.Νωρίτερα για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 Νίκος Ρωμανός: «Απεριόριστη αγάπη σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου»

Θερμούς χαιρετισμούς και απεριόριστη αγάπη σε όλους τους σύντροφους που στάθηκαν δίπλα του με όλα τα μέσα στέλνει στην πρώτη δήλωση μετά την τροπολογία ο Νίκος Ρωμανός. Όπως σημειώνει: «Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να φοράω βραχιολάκι».

Ο Νίκος Ρωμανός  ευχαριστεί ξεχωριστά όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και τον στήριξαν όσο μπορούσαν

 

Ο Νϊκος και η ΒΙργινία την ημέρα του γάμου τους

Ο Νϊκος και η ΒΙργινία την ημέρα του γάμου τους στις φυλακές Αυλώνα

 

 

2 Σχόλια

2 Comments

  1. κυρία Ελένη

    10 Δεκεμβρίου 2014 at 4:33 μμ

    Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται ότι ο απεργός πείνας Ρωμανός τελικά πέτυχε καθαρή νίκη…

  2. Άρης Θαλασσινός

    11 Δεκεμβρίου 2014 at 2:06 πμ

    Σημαντική νίκη. Τα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να τα βάζουμε ψηλά. Θα μπορούσε να είναι το δικό μου και το δικό σου παιδί στη θέση του θα το αφήσουμε να πεθάνει; Επανένταξη ή τιμωρία; Είμαστε με τον διαφωτισμό ή τον σύγχρονο διαφωτισμό. Φτάνει πια ο κυνισμός. Το παλικάρι αγωνίστηκε για έναν καλύτερο κόσμο. Διαφωνώ με τις ακραίες θέσεις και ενέργειες, δεν είμαι αναρχικός και φυσικά καταδικάζω την τρομοκρατία αλλά το να μην τηρεί η δημοκρατία μας τους κανόνες που η ίδια θέσπισε μπορεί να είναι ολέθριο. Ευχαριστώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας