Ένα ρουσφέτι που πέρασε απαρατήρητο αποκαλύπτει ο Μαυρωτάς

Ένα ρουσφέτι που πέρασε απαρατήρητο αποκαλύπτει ο Μαυρωτάς

Με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε παραμονές Πρωτοχρονιάς (30.12.2015) ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε ερώτηση που αφορά σε μία «περίεργη» διάταξη που εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 6 της ΠΝΠ και στην 5η παράγραφο αναφέρεται:

Στο τέλος της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 (Α΄ 121), όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Εξαιρετικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, το προβλεπόμενο ανωτέρω ποσοστό 3% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται σε ποσοστό 4,5%».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του:

Ειδικά για το 2015-16 αυξάνεται ο αριθμός των μοριοδοθητέντων αθλητών που εισάγονται στις σχολές. Ενώ πριν το ποσοστό αυτό ήταν 3% επί των εισακτέων, γίνεται «εξαιρετικά» για τη φετινή χρονιά 4,5%.

Όσο κι αν είναι σωστό να δίνονται κίνητρα στους αθλητές για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι., η συγκεκριμένη διάταξη φαίνεται να αποτελεί σαφή «ρουσφετολογική» επέμβαση για τους ακόλουθους λόγους:

Γιατί μια τέτοια διάταξη να περάσει «εν κρυπτώ» με Π.Ν.Π. παραμονές Πρωτοχρονιάς όταν υπάρχει ένα αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό και θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριληφθεί εκεί μία αντίστοιχη, μόνιμη διάταξη;

Γιατί «εξαιρετικά» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Τι συνέβη που να δικαιολογεί μια τέτοια επείγουσα, παρέκκλιση από τον νόμο;

Γιατί η εν λόγω ρύθμιση έρχεται αφού κυρώθηκαν οι αντίστοιχοι πίνακες εισακτέων αθλητών στις 9/12/2015;

Κάποιος πολίτης υποψιασμένος στα τερτίπια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί δικαιολογημένα να θεωρήσει ότι γίνεται προσπάθεια να περάσει «εν κρυπτώ», με πρωτοχρονιάτικη Π.Ν.Π., ένα ρουσφέτι για κάποιους «ημέτερους», τα παιδιά των οποίων δεν μπήκαν με την προσαύξηση 3% στο τμήμα που ήθελαν και για να «χωρέσουν» πρέπει το 3% να γίνει 4,5%.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ο αρμόδιος Υπουργός Αθλητισμού θα δικαιολογήσει επαρκώς αυτήν τη σκανδαλώδη, ρουσφετολογική ρύθμιση που μπορεί και να διέλαθε της προσοχής του…