Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Βουλιαγμένη: Ενημέρωση για την ασφάλεια στη θάλασσα

Ένα πρότυπο ενημερωτικό περίπτερο για την ασφάλεια στις θαλάσσιες δραστηριότητες λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στην ελεύθερη παραλία του Λαιμού Βουλιαγμένης (απέναντι από το Astir Beach).  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συνεργάζεται με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Safe Water Sports. Το ενημερωτικό και ψυχαγωγικό αυτό κέντρο έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών, μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλειά τους στη παραλία, τη θάλασσα, τα σπορ και τις δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, εθελοντές του «Safe Water Sports» και περιλαμβάνει δραστηριότητες: Ενημέρωση των κανόνων ασφάλειας στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, κουίζ με τους κανόνες, παντομίμα, pictionary, ζωγραφική με τον παιδικό ήρωα «Χταπόδιο Σέιφ», δημιουργία βραχιολιών και άλλων κατασκευών, παιχνίδια στόχου, ισορροπίας, ταχύτητας, παζλ, bingo, επιτραπέζια, memory cards, κύβοι αφήγησης, Playmobil, «μουσικές μαξιλάρες» και πολλά άλλα.
Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά 11.00-18.00 και στελεχώνεται με εθελοντές εκπαιδευτικούς και ναυαγοσώστες.
Παράλληλα στην ίδια παραλία αλλά και στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου και του Δημαρχείου Βούλας έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση με οδηγίες για την ασφάλεια στο νερό.
Στελέχη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δηλώνουν ότι η συνεργασία με το Safe Water Sports “θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας