Άρτεμις Σαχατζιάν: «Να προσέξουμε τη Βούλα σαν την αυλή του σπιτιού μας»

Άρτεμις Σαχατζιάν: «Να προσέξουμε τη Βούλα σαν την αυλή του σπιτιού μας»

Ξέρει από …Δήμο, τον μεγαλύτερο μάλιστα της χώρας, και αποφάσισε να στραφεί στη Βούλα, την πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σήμερα μεγαλώνει τα παιδιά της.

Η Άρτεμις Σαχατζιάν έθεσε υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και διεκδικεί την Κυριακή την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της, υποσχόμενη ότι θα γίνει η «φωνή» τους.

Σπούδασε κοινωνιολογία, αγγλική και γαλλική φιλολογία, εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων αλλά και στο κατάστημα χειροποίητων μουσικών οργάνων του παππού της. Από παιδί γνώρισε και συνδέθηκε οικογενειακά και προσωπικά με τον Θεόδωρο Κατριβάνο, τη μεγαλύτερη ίσως αυτοδιοικητική προσωπικότητα της χώρας, που την μύησε όπως εξομολογείται στη ομορφιά της τοπικής πολιτικής.

Από το 2001 γνώρισε και έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον πυρήνα ενός Δήμου: Εργάζεται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κερδίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της που την ανέδειξαν στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Αθηναίων, ενός από τους μεγαλύτερους της χώρας.

Το κάλεσμα όμως από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον παιδικό της φίλο, να συνδράμει στη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια της πόλης της, την έστρεψε στα 3Β. «Σήμερα οι οικογενειακές υποχρεώσεις, μου επιτρέπουν να αφιερώσω χρόνο στα κοινά και να συντελέσω στο μέτρο που μου αναλογεί στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που συντελείται από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο», όπως σημειώνει.

Η Άρτεμις Σαχατζιάν φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου. «Η Βούλα χρειάζεται ανθρώπους που να επιλύουν προβλήματα, να εστιάζουν στην καθημερινότητα και να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους», τονίζει περιγράφοντας τον θεσμό του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, ο οποίος υπάρχει για να γεφυρώνει το κενό που δημιουργείται καμιά φορά με το «καλλικρατικό» Δημαρχείο που πλέον ασχολείται με τρεις δήμους. «Η Βούλα χρειάζεται έναν άνθρωπο να την προσέχει σαν την αυλή του σπιτιού του», λέει παραστατικά.

«Προτεραιότητα για την πόλη μας θεωρώ τη δημιουργία ενός κέντρου νεότητας, όπου θα στεγαστούν οι ανάγκες των παιδιών μας για θέατρο, μουσική και τέχνες», σημειώνει απαντώντας στη σχετική ερώτηση. «Προσωπική μου έννοια είναι η τρίτη ηλικία και θα ήθελα να δω τις δραστηριότητες και τους χώρους του ΚΑΠΗ να επεκτείνονται», συμπληρώνει η Άρτεμις Σαχατζιάν.

Δεν διστάζει μάλιστα να εντοπίσει τα βασικότερα προβλήματα στο κέντρο της Βούλας: Την έλλειψη στάθμευσης, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία. «Χρειάζεται να εργαστούμε συλλογικά ώστε να επιλυθεί το θέμα της στάθμευσης δίκαια για όλους και βέβαια να ανασχεδιαστεί η πλατεία ώστε να αποκτήσει μια ενιαία μορφή, αντάξια του κόσμου που την αγαπά», όπως υπογραμμίζει.