Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Σαμαράκια στη Βάρη για την αμαρτωλή οδό Μαρώτη

Την επιστροφή στη Βάρη ενός αμφιλεγόμενου μέσου για την ανάσχεση της ταχύτητας των οχημάτων εισηγείται η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όπως παρουσιάστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, από τον διακεκριμένο συγκοινωνιολόγο του Δήμου, Νίκο Βόσκογλου, η πιο μυστήρια οδός της Βάρης, η Μαρώτη με τα ανεξήγητα εξογκώματα, θα αναδιαμορφωθεί με πέντε σαμαράκια.

Αυτοί οι ανασχετήρες ταχύτητας δεν θα έχουν σχέση με τα σαμαράκια που όλοι γνωρίσαμε, καθώς θα έχουν τραπεζοειδές σχήμα, 10 πόντους ύψους και 4,5 μέτρα μήκος και θα ακολουθούν τις προδιαγραφές που έθεσε η κυβέρνηση το 2013.

Κατά τον συγκοινωνιολόγο, πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη συγκεκριμένη οδό, που παρουσιάζει κυκλοφορία 5,5 χιλιάδων οχημάτων τη μέρα.

nikos_voskoglouΌπως διευκρίνισε άλλωστε ο Νίκος Βόσκογλου, με την ειδική σήμανση που θα τοποθετηθεί ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί, κανένα όχημα που θα πάθει βλάβη από τα σαμαράκια δεν θα δικαιούται αποζημίωση από τον Δήμο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, “μάτια γάτας” θα τοποθετηθούν μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας, ενώ η στάθμευση θα γίνεται στη μία μόνο πλευρά του δρόμου.

Κάτοικοι της οδού πήραν το λόγο κατά τη διαδικασία, ζητώντας η στάθμευση να μεταφερθεί στην πλευρά με τα περισσότερα σπίτια, όμως ο συγκοινωνιολόγος εξέφρασε επιφυλάξεις, λόγω της ύπαρξης αρκετών γκαράζ που μειώνουν τις θέσεις στάθμευσης.

Ο Δημοσθένης Δόγκας με παρέμβασή του τόνισε ότι τα “μάτια γάτας” αυξάνουν το θόρυβο, προκαλούν φθορές στα ελαστικά των οχημάτων και είναι επικίνδυνα για τις μοτοσικλέτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας