Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Με άδεια χέρια γύρισε ο πατέρας του Ρωμανού από τη συνάντηση με Σαμαρά

Αθανασίου:« Η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω»

Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου που νίπτει τας χείρας του υιοθέτησε ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.  Ο νεαρός αναρχικός που έχει καταδικαστεί για ληστεία τράπεζας πέρασε σε ΤΕΙ με εξετάσεις ενώ ήταν φυλακισμένος σύμφωνα με το νόμο των φυλακών. Η πολιτεία πρότεινε να τον βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος αρνήθηκε τη βράβευση καθώς και το χρηματικό ποσό που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Στη συνέχεια του ανακοινώθηκε ότι δεν θα του επιτραπεί να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες γιατί θεωρείται ύποπτος φυγής.  Μόνο αίτημα του νεαρού είναι να του επιτραπεί να σπουδάσει και ας φοράει «βραχιολάκι» εντοπισμού . Απορία όλων είναι γιατί ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει αυτή η συνάντηση με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού αν δεν είχε σκοπό να δώσει μια λύση στο πρόβλημα;

«Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα» δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Θα το ξανασυζητήσουν για να βρουν λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο Γ Ρωμανός.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού σαν γονιός. Του ζήτησε να στηρίξει ψυχολογικά το παιδί του, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας. Εγώ του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο είναι ένα απ’ τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη, ιδίως μετά την προσθήκη που κάναμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνολικά η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω».

Ο Γιώργος Ρωμανός χωρίς τη μητέρα του παιδιού Παυλίνα Νάσιουτζικ εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου από την είσοδο της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και όχι από την κεντρική είσοδο της Ηρώδου Αττικού.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας