Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Σαντορίνη: Πάντα ρομαντική, διαχρονικά ελκυστική

Αν θέλαμε να ορίσουμε τη Σαντορίνη με δύο λέξεις, οι πρώτες που θα μας έρχονταν στο μυαλό είναι σίγουρα το ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα.

Επειδή όμως οι διακοπές δεν είναι απλές λέξεις αλλά βιωματική εμπειρία, θα πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερο κόπο για να περιγράψουμε ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας – και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι πως η Σαντορίνη ακολουθείται από κλισέ όπως «το νησί των ερωτευμένων», «το νησί των ρομαντικών» και πολλά άλλα, που μάλλον περιορίζουν τις πραγματικές διαστάσεις και τα χαρίσματά της. Ένας τόπος με ιστορία που ανάγεται στα χρόνια του πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού, με ένα ηφαίστειο στα σπλάχνα του που δημιούργησε ολόκληρο το Αιγαίο όπως το ξέρουμε σήμερα, δεν μπορεί παρά να έχει πολλές πτυχές στη γεωγραφική της μορφή, στην πολιτιστική της διαδρομή, ακόμη και στην παραγωγή των προϊόντων της.

Και σίγουρα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα φέρνουν κοντά της χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης, σε ένα τεράστιο κράμα εθνικοτήτων, ηλικιών και ενδιαφερόντων, κι όλοι τους δηλώνουν μαγεμένοι από τη διαμονή τους στο νησί. Και επειδή ο μισός χρόνος των διακοπών περνάει στο δωμάτιο και γύρω από αυτό, οι εργαζόμενοι στον τόσο σημαντικό τομέα του τουρισμού βάζουν κάθε χρόνο τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους, είτε ο τόπος διαμονής αφορά ένα πολυάστερο ξενοδοχείο είτε ένα στούντιο, είτε ακόμη και ένα απλό ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Η Σαντορίνη ακόμα και το πιο «δύσκολο» διάστημα του καλοκαιριού είναι υπερεπαρκής όσον αφορά τη διαθεσιμότητα κλινών και μπορεί να εξυπηρετήσει τεράστιο αριθμό επισκεπτών, ωστόσο οι πιο σώφρονες κλείνουν από νωρίς τα δωμάτιά τους μέσω Διαδικτύου και απλά απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς άγχος.

Γνωρίζοντας πως η Σαντορίνη είναι νησί… πρώτης κατηγορίας και συγκεντρώνει τις προτιμήσεις αμέτρητων ταξιδιωτών, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επιχειρηματίες εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες τους, διευρύνουν το φάσμα των πελατών στους οποίους απευθύνονται και κάνουν τον τόπο τους ακόμη πιο ελκυστικό.

Τα ξενοδοχεία τους γίνονται όλο και πιο πολυτελή και καλαίσθητα, τα εστιατόριά τους γίνονται όλο και πιο γκουρμέ και εκλεκτά, χωρίς να λείπουν οι παραδοσιακές ταβέρνες με ελληνική κουζίνα, ενώ και τα κέντρα διασκέδασης συναγωνίζονται επαξίως εκείνα της Μυκόνου.

Υπάρχουν όμως και ατραξιόν που κάνουν τη Σαντορίνη ακόμη πιο περιζήτητο προορισμό. Ο θερινός κινηματογράφος στο Καμάρι, που πάντα βρίσκει μια θέση στους ωραιότερους θερινούς του κόσμου, οι γάμοι των νεαρών Κινέζων που θέλουν η γαμήλια φωτογραφία τους να έχει φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, οι διαγωνισμοί παρκούρ και το υπόσκαφο Μουσείο Οίνου είναι συνήθειες και δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει μεγάλη ώθηση ακόμα και σε αυτούς που δεν ήταν τόσο… ζεστοί στο ενδεχόμενο μιας επίσκεψης στη Σαντορίνη.

Και βέβαια μετά τη βόλτα στις παραλίες και στα σοκάκια του νησιού υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσει κανείς τα τοπικά εδέσματα, όπως η φάβα και τα ντοματίνια, και να σβήσει τη δίψα του με ένα καλό σαντορινιώτικο κρασί σε κάποιο μπαρ ή στο μπαλκόνι του δωματίου του, με φόντο πάντα το ηλιοβασίλεμα.

Και η Σαντορίνη όλο και κάποιο νέο όπλο γοητείας θα προσθέσει στη φαρέτρα της για την επόμενη χρονιά…

Πηγή αρθρογραφίας: pegasussuites.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας