Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός» που είναι σε εξέλιξη και από την Παρασκευή αναμένεται να επηρεάσει την Αττική.

Για όλο το χρονικό διάσημα που θα κρατήσει η κακοκαιρία και μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν τεθεί από τον Δήμαρχο σε 24ωρη επιφυλακή για συνδρομή προς τους δημότες, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 210 8961444 (Πολιτική Προστασία)‬ θα είναι σε συνεχή 24ωρη λειτουργία από το πρωί της Παρασκευής για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

tspg

Ήδη από την Πέμπτη ολοκληρώθηκε ο προληπτικός καθαρισμός από σκουπίδια και φερτά υλικά του αποχετευτικού δικτύου και των φρεατίων στις τρεις δημοτικές ενότητες καθώς και του ρέματος στο Κόρμπι και στο Λυκόρεμα, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, παρακαλεί τους δημότες “να μην τοποθετούν κλαδιά και άλλα βαριά αντικείμενα κοντά στις σχάρες των φρεατίων και στους κάδους απορριμμάτων, καθώς λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων η αποκομιδή θα είναι δύσκολη και υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από τους ανέμους και να μπλοκάρουν τα φρεάτια”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:

“Καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, συστήνεται στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την παραμονή σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους καθώς και σε δασικές περιοχές, άλση και πάρκα όπως επίσης να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα. Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής συνίσταται να αποφύγουν τη χρήση τους και να φροντίσουν να ασφαλίσουν τα σκάφη τους που βρίσκονται ελλιμενισμένα με ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης, προτείνεται το μάζεμα των οικιακών σκιάστρων (τέντες), όπως και η απομάκρυνση αντικειμένων από τα μπαλκόνια, που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα. Συνίσταται να αποφεύγεται, κατά το δυνατόν, η διέλευση πεζών και η στάθμευση οχημάτων κάτω από μεγάλα δέντρα”.

Το φαινόμενο αναμένεται να εξελιχθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου έως το πρωί του Σαββάτου.