Σε ιδιώτη η δημοτική συγκοινωνία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε ιδιώτη η δημοτική συγκοινωνία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την απόφαση να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση της Δημοτικής Συγκοινωνίας φαίνεται να έχει λάβει η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αυτό φαίνεται από τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα το βράδυ (1η Μαρτίου 2017).

Τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων έχουν καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις τροποποίησης των δρομολογίων που προτείνει η μελέτη του συγκοινωνιολόγου του Δήμου, Νικόλαου Βόσκογλου και είναι ένα ερώτημα κατά πόσο αυτές θα υιοθετηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής αποφασιστεί, οι μέρες και ώρες των δρομολογίων των γραμμών, τις τυπικές εργάσιμες ημέρες θα είναι από 6:00 πμ έως 22:00 μμ και τα Σάββατα από 6:00πμ έως 18:00 μμ.

Η διαδρομή των δημοτικών λεωφορείων θα είναι κυκλική εντός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (δηλαδή δεν θα προσεγγίζουν το μετρό)  άνευ κομίστρου κατά την περίοδο πιλοτικής λειτουργίας.

Φορέας Διαχείρισης της δημοτικής συγκοινωνίας θα είναι ιδιώτης, ενώ η μίσθωση των πούλμαν θα πραγματοποιείται από το Δήμο μέσω της ΟΣΥ.

Το κονδύλι που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έργο αυτό ανέρχεται σε 200.000 ευρώ για το 2017.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, κατά την πιλοτική εφαρμογή της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ελέγχεται συστηματικά ο ρυθμός χρήσης της υπηρεσίας από τους κατοίκους και αν οι επιβάτες δεν ξεπερνούν ένα κρίσιμο ποσοστό, τότε το σύστημα θα απορριφθεί.