Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Αποβολή μαθητών για την σέλφι-γκριμάτσα στην παρέλαση

Με τριήμερη αποβολή τιμωρήθηκαν δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων επειδή την ώρα της παρέλασης κοντοστάθηκαν για να βγάλουν σέλφι μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Παρελαύνοντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων έβγαλαν τη φωτογραφία δαγκώνοντας τις γραβάτες τους με φόντο την εξέδρα.

Ta κοινωνικά δίκτυα στάθηκαν στη μόδα των selfies αλλά η μητέρα των μαθητών επιχείρησε να πολιτικοποιήσει το θέμα:

«Ο γιος μου δεν πρόσβαλε το Σχολείο, ούτε τους αγωνιστές του΄40, αλλά αντέδρασε με τον δικό του τρόπο με πολιτική αντίσταση στο σημερινό καθεστώς και μόνο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων».

Με αφορμή την -ίσως υπερβολική- δήλωση της μητέρας ξεκίνησε μια συζήτηση για το αν πρέπει να μας εκπλήσσει η γκριμάτσα, άλλοι η αποβολή, άλλοι  το γεγονός ότι γίνονται ακόμα στρατιωτικές μαθητικές παρελάσεις, τα κάγκελα σε αυτές κλπ. κλπ.

Οι δύο μαθητές από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως επέλεξαν αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι είναι: «Νέος τρόπος για να τους γυρίσουμε την πλάτη».  Πράξη αντίστασης, απειθαρχίας ή απλά μόδα και έλλειψη σεβασμού στις παραδόσεις και τους θεσμούς;

 

1 Comment

1 Comment

  1. Ανδρέας Κολαΐτης

    30 Οκτωβρίου 2014 at 10:45 μμ

    Μα … τι στο καλό! Εκεί βρήκαν -τα ευλογημένα μου- να κάνουν πλάκα ;
    Όπως έχω ξανασχολιάσει στον φιλόξενο ιστότοπο του 3vita.gr -για το θέμα και τρόπο συμμετοχής των μαθητών στις σχολικές επετειακές παρελάσεις-, κάτι εμείς οι μεγαλύτεροι ηλιακά δεν αποσαφηνίζουμε στους νεότερους να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια στον “ωχαδερφισμό” και γενικά στη απαξίωση των θεσμών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας