Σγουρός: Επανεξέταση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

Σγουρός: Επανεξέταση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

Αυστηρή κριτική άσκησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη διοίκηση Δούρου πάνω στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Πέμπτη 18 Απριλίου, κατηγόρησε την «κυρία απερχόμενη» όπως αποκάλεσε επανειλημμένα τη Ρένα Δούρου για αδράνεια από το 2014, όταν και σταμάτησε τον δρομολογημένο σχεδιασμό για 4 εργοστάσια ανακύκλωσης.

«Σήμερα χρειάζεται χρόνος, ειδικός σχεδιασμός, μελέτη, χρονοδιάγραμμα και κοστολόγηση για την διαχείριοση των απορριμμάτων της Αττικής. Δεν υπάρχει τίποτα. Όλη η Ελλάδα κάνει Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανακύκλωση, εκτός από την Αττική. Θα υπάρξουν ευθύνες για τη διαχείριση αυτή, όχι μόνο πολιτικές», διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο ο Γιάννης Σγουρός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του 3vita.gr.

Όπως συμπλήρωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, «χρειάζεται επανεξέταση από μηδενική βάση», καθώς εξήγησε ότι στο χωροθετημένο σημείο για εργοστάσιο στη Φυλή η σημερινή διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έκανε νέο κύτταρο για ταφή απορριμμάτων.

Ο Γιάννης Σγουρός μίλησε με φορείς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τη Βούλα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξή του, Δημοσθένης Δόγκας. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ψαλλίδας και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαμιχαήλ.

nourish

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και άλλοι υποψήφιοι του τομέα Ανατολικής Αττικής με τον Γιάννη Σγουρό, όπως ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης.

Δήμητρα Σουτόγλου, Δημοσθένης Δόγκας και Γιάννης Σγουρός.

sea ergon