Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Καυγάς Σγουρού – Δούρου για τα …προ ημερησίας

Αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων του Γιάννη Σγουρού και της Ρένας Δούρου πυροδότησε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Σε αυτήν εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις 28 έργων σε Δήμους της Περιφέρειας, με συνολικό προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε.

Πάντως, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ερμίνα Κυπριανίδου, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιώργος Βαρεμένος, Χρήστος Καπάταης και Έρη Κωνσταντάκου, της παράταξης “Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο” που στις προσεχείς εκλογές στηρίζουν το συνδυασμό της Ρένας Δούρου.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, “ο απερχόμενος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σγουρός, στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ., στις 15-4-2014, τριάντα-τρεις μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, ξεπέρασε κάθε όριο απαξίωσης και ευτελισμού του περιφερειακού συμβουλίου. Με μια λογική και πρακτική απίστευτης ψηφοθηρίας παλαιοκομματικού τύπου, έφερε στη συνεδρίαση 35 θέματα, εκ των οποίων 21 εκτός ημερήσιας διάταξης, μόλις την παραμονή της συνεδρίασης!”. Όπως τονίζουν οι υπογράφοντες, “το σύστημα διαπλοκής περιφέρειας και γαλαζο-πράσινων δημάρχων, μπροστά στον πανικό της επερχόμενης ήττας, παίζει τα τελευταία χαρτιά του…”

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε λόγο για “προσπάθεια να σταματήσει η λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής”, καταγγέλλοντας την επικεφαλής της παράταξης Ερμίνα Κυπριανίδου, ότι ζήτησε “να μη συζητηθούν τα θέματα του Συμβουλίου, που αφορούσαν συνάψεις και εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για έργα σε Δήμους της Αττικής, με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι είναι πάρα πολλά τα θέματα που θα συζητηθούν και αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Ο Γιάννης Σγουρός με αφορμή την ενέργεια αυτή δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Είναι πρωτάκουστο μια παράταξη που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών να θέλει να παύσει τη διοίκηση και τη λειτουργία της Περιφέρειας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Όσοι θεωρούν την Περιφέρεια Αττικής ως “λάφυρο” για τις κομματικές τους επιδιώξεις ας περιμένουν τουλάχιστον την κρίση των πολιτών της. Σύμφωνα με το νόμο άλλωστε η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει την 31η Αυγούστου 2014 και φυσικά πουθενά δεν αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία της. Ας αποφασίσουν επιτέλους για τι θα μας κατηγορούν: για απραξία ή για αυξημένη δραστηριότητα“;

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας