Σγουρός: Βαλτωμένος ο σχεδιασμός της πολιτείας για τα απορρίμματα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τη Προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη παρευρέθηκε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Task Force κ. Ζωρζέττα Λάλη και ο κ. Francesco Amodeo καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας.

Ο Γιώννης Σγουρός ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα όσα τεκταίνονται στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η αναφορά στα προβλήματα και τις καταστάσεις ήταν αποκαλυπτική και λεπτομερής.

Επισήμανε τα βήματα προόδου αλλά και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν.

Ειδικότερη αναφορά έκανε στο πόλεμο συμφερόντων που έχει εξαπολυθεί εναντίον της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, που σε ελάχιστο χρόνο έβαλε τάξη στο χάος που επικρατούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Σγουρός τόνισε ότι:

Την 1-6-2012 αναλάβαμε στην ουσία για πρώτη φορά δια νόμου την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Έκτοτε κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, ώστε και η καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων να λειτουργεί αποτελεσματικά και ο βαλτωμένος σχεδιασμός να προχωρήσει.

Τα καταφέραμε και τα δύο καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο ετών με σκληρή και μεθοδική προσπάθεια σε λίγους μήνες.
Με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Κεντρικής Διοίκησης είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να αποκτήσει επιτέλους η Αττική σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.