Σγουρός: “Θα κλείσουμε τη χωματερή αν…”

Την αθρόα είσοδο τρίτων στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής σήμερα, από νωρίς το πρωί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Με επιστολή του προς την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση που κοινοποιείται στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ζητά τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη του χώρου καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους του Συνδέσμου αλλά και για τα ίδια τα άτομα που εισέρχονται παράνομα στον χώρο.

Το φαινόμενο της εισόδου τρίτων στον ΧΥΤΑ Φυλής με στόχο των προσπορισμό διάφορων υλικών είναι διαχρονικό. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές και δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ δεν έχει δοθεί οριστική λύση.

«Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα όλους τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που προκαλούν τα άτομα αυτά στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παρουσία τους. Εάν δεν δοθεί λύση και δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση σε όλη αυτή την παρανομία τότε είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ. Υγειονομική ταφή κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.